V. Stoica

Poveștile de la gura sobei din vremea bunicilor vor fi aduse în fața publicului ploieștean și prahovean de către unul dintre cei mai iubiți cantautori români –
Ducu Bertzi, una dintre cele mai apreciate figuri artistice, în special în perioada Sărbătorilor de Iarnă. În această seară, începând cu ora 19.00, Ducu Bertzi se va afla la Ploiești, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a aduce în ziua Sfântului Nicolae “Povești de iarnă”, un concert extraordinar cu câteva dintre cele mai frumoase colinde românești.
Iubitorii frumoaselor colinde tradiționale, dar și ai genului folk vor putea asculta cântece de iarnă, colinde maramureșene și balade de dragoste precum „Un creștin s-a-nvrednicit”, „Sara de Crăciun”, „O, ce veste”, „Florile dalbe”, „Scrisoare la-nceput de iarnă”, „Primenește-ți gazdă casa”, „Floare de colț” sau “Pe podele de nuiele”. Ducu Bertzi se va afla pe scenă alături de Irina Furdui – vioară, Tavi Iacob – clape și Constantin Neculae – voce și chitară în concertul care are menirea de a încălzi sufletele ploieștenilor.
Potrivit organizatorilor concertului, în peste 30 de ani de activitate muzicală, Ducu Bertzi a susținut peste 4.500 de spectacole și concerte în țară și în străinătate, 1.400 dintre ele fiind susținute doar în cadrul Cenaclului Flacăra între 1979 și 1985. Ducu Bertzi s-a născut la Sighetu-Marmației, Maramureș, iar în 2007 a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – „Crucea Moldavă”. Din 1997 până în prezent a realizat emisiunea „Omul cu chitara” la Radio România Actualități și TVR2.