F. T.

Trecuse ceva vreme de când nu se mai văzuse labă de urs prin orașele prahovene, dar o minune nu ține mai mult de o lună (ultima dată când au fost zăriți și izgoniți din Bușteni).
Tot din Bușteni, a fost primit, în seara zilei de luni, în jurul orei 20,00, prin prin intermediul Numărului Unic de Urgență “112”, un apel în care era semnalată prezența sălbăticiunilor în oraș !
Odată alarma dată, un echipaj din cadrul Detașamentului 8 Jandarmi Sinaia s-a deplasat pe strada Victoriei din Bușteni, unde “mișunau” nestingheriți o ursoaică și trei pui.
După cum se precizează într-un comunicat al IJJ Prahova, “jandarmii au acţionat pentru îndepărtarea animalelor prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase de pe autospeciala din dotare. Animalele au fost îndepărtate în siguranță din zonă semnalată, patrula rămânând în zonă pentru monitorizare”. Și nu au rămas degeaba, fiindcă, între timp, tot în Bușteni – de data aceasta pe strada Cezar Petrescu – o altă ursoaică și doi pui și-au făcut apariția ! Și aceștia au fost “speriați”, oamenii legii claxonând și punând în funcțiune sirenele și girofarele.
În contextul amintit mai sus, jandarmii recomandă cetăţenilor să apeleze Numărul Unic de Urgenţă “112” ori de câte ori constată prezenţa animalelor sălbatice în zona aşezărilor umane.