F. T.

Au ieșit vreodată instituțiile bancare în pierdere ? Să fim serioși! Au fost păcălite băncile așa, cu una, cu două ? Ce întrebare și la noi !
De astfel de lucruri ar fi trebuit să țină cont doi prahoveni (unul în vârstă de 29 de ani, iar celălalt, de 49 de ani), care au încercat – cât tupeu, câtă inconștiență ! – să păcălească o bancă.
După cum se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal care îi vizează pe cei doi prahoveni, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă la înșelăciune și uz de fals, respectiv complicitate la tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Conform documentului de presă al reprezentanților poliției prahovene, “din cercetările efectuate în cauză, au rezultat indicii că primul dintre ei ar fi solicitat de la o unitate bancară din municipiul Ploiești un credit de consum în valoare de 45.300 de lei, prezentând documente de venit care atestau, în mod nereal, calitatea de angajat al unei societăți comerciale, încercând să îi inducă în eroare pe reprezentanţii instituţiei bancare. Al doilea ar fi falsificat documentele care atestau în mod nereal calitatea de angajat al firmei pentru bărbatul de 29 de ani, cât și faptul că acesta realizează venituri de natură salarială în acestă calitate și care au fost folosite în tentativa de inducere în eroare a funcționarilor bancari” .
Cauza instrumentată de poliţiști a fost înaintată procurorilor prahoveni, care urmează să aprofundeze dosarul.