N. D.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, aflat în România înainte de Crăciun, a făcut o vizită și în Prahova, la Școala de Meserii Concordia din Ploiești. Vizita în țara noastră a cancelarului austriac a avut loc pe data de 21 decembrie, în contextul întâlnirii cu președintele și premierul României, pentru predarea-preluarea simbolică a președinției Consiliului UE. România va prelua președinția rotativă a Consiliului UE de la Austria, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru un mandat de șase luni.
Potrivit unui comunicat de presă al Organizației Concordia, pe 21 decembrie, Școala de Meserii Concordia din cadrul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională Concordia a primit vizita cancelarului Sebastian Kurz, a ambasadorului Austriei la București, Isabel Rauscher, și a primarului Ploieștiului, Adrian Dobre, cu toții fiind întâmpinați cu tradiționala pâine cu sare, dar și cu colinde. În cadrul acestei vizite, cancelarul austriac a venit în sprijinul proiectelor Organizației Umanitare Concordia cu o donație de 300.000 de euro din partea Republicii Austria, destinată programelor Școlii de Meserii Concordia. Conform organizației menționate, Sebastian Kurz se află la a treia vizită la Concordia. De altfel, este o tradiție ca, ori de câte ori un oficial important din Austria vine în România, să facă o deplasare și în Prahova, la Organizația Concordia. Astfel, anul acesta, pe 18 septembrie, organizația a primit și vizita președintelui Austriei, Alexander Van der Bellen venind în România la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.
Reamintim faptul că Școala de Meserii Concordia a fost înființată în urmă cu șapte ani, aceasta oferind oportunități incluzive de formare profesională pentru tineri care provin din medii dezavantajate. Centrul organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de până la un an, pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări. Totodată, prin intermediul serviciul de Job Coaching, organizația îi sprijină pe tineri și în găsirea unui loc de muncă, astfel încât aceștia să devină independenți. De asemenea, instituția este partener, pentru partea practică, pentru două licee de profil din Ploiești: Colegiul Economic Virgil Madgearu și Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu.