F.T.

Potrivit ultimelor date centralizate de către Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în nouă luni ale anului curent, în Prahova, numărul societăților comerciale dizolvate a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 7 la sută, respectiv de la 764 la 816.
Dar, ca şi la sfârşitul lunii trecute, în context naţional, judeţul nostru stă destul de bine, câtă vreme, în România, numărul societăților comerciale dizolvate a cunoscut, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., o creștere de aproximativ 26 la sută. Concret, în nouă luni ale acestui an, în ţară, numărul firmelor supuse procedurii dizolvării a fost de 26.174, comparativ cu 20.692 – câte se înregistraseră în același interval al anului trecut.
Totodată, se poate afirma că Prahova stă chiar foarte bine comparativ cu alte județe. De exemplu, în județul Olt s-a înregistrat o creștere a societăților comerciale dizolvate de 122 la sută, iar în judeţul Giurgiu , creşterea este de 113 la sută !
Pe de altă parte însă, sunt şi judeţe în care s-a înregistrat o scădere a numărului de dizolvări, cum ar fi Harghita (minus 49 la sută), Brașov (minus 11 la sută) şi Mehedinţi ( minus 7 la sută). De altfel, acestea sunt singurele trei județe în care s-a înregistrat o scădere a numărului de societăți comerciale dizolvate, în celelalte trendul fiind, ca și cel național, de creștere.
În ceea ce priveştea Capitala, aceasta se menţine în trendul naţional, în sensul că, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., a avut o creştere a numărului societăților comerciale dizolvate de plus 27 la sută ( reamintim că la nivel naţional creşterea este de 26 la sută), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.