Ieri, plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea simplă intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care PNL şi USR au solicitat demisia lui Tudorel Toader, potrivit Mediafax.
Moţiunea simplă a fost respinsă de deputaţi cu 171 de voturi „împotrivă”, 99 „pentru” şi 5 abţineri. AU fost şi 7 deputaţi care nu votat deloc.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, tot ieri, că la această oră nu se pune problema remanierii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi că remanierea membrilor Guvernului nu nicio legătură cu o posibilă OUG pentru amnistie şi graţiere. „Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi OUG pentru amnistie şi graţiere. La ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta cine spune că are legătură cu aministia, face o mare greşeală”, a afirmat Liviu Dragnea, ieri, la Parlament.
Documentul prin care Opoziţia i-a cerut demisia lui Toader, intitulat „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, susținea că acesta este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.
În moţiune se mai arăta că ministrul Justiţiei este „un simplu instrument” în mâna celor deranjaţi de justiţia independentă. Pe parcursul a 20 de puncte, tot atâtea câte au fost în rapoartele realizate de ministrul Justiţiei prin care a propus revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr, PNL şi USR îl acuzaseră pe Toader că a „promovat politizarea Justiţiei”.
De asemenea, ministrul Justiţiei a fost acuzat că a încălcat legea prin OUG pe Legile Justiţiei, că le-a făcut infractorilor „un cadou” şi că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu. În cadrul dezbaterilor în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, Tudorel Toader a declarat că este nevoie de revenirea la normalitate în justiţie.