N. Dumitrescu

Primăria Câmpina a anunţat că în şedinţa din această lună se va supune dezbaterii şi aprobării în legislativul local şi proiectul modelului de steag al municipiului. Astfel, persoanele interesate pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de hotărâre municipalităţii câmpinene la registratura primăriei, prin poştă, fax sau poşta electronică, până la data de 14 noiembrie cel târziu. În acest sens, autorităţile locale au făcut publice şi o serie de detalii legate de elementele însumate ale modelului steagului municipiului Câmpina.
Astfel, steagul va fi de culoare alb, având în centru stema localităţii. În partea de sus, deasupra stemei, steagul va fi inscripţionat orizontal cu statutul localităţii, respectiv municipiu, iar jos va fi denumirea localităţii – Câmpina, ambele
inscripţionări fiind realizate cu culoare roşie, cu menţiunea că însemnele şi denumirea vor fi imprimate pe ambele feţe ale steagului. Stema municipiului se compune dintr-un scut retezat în două părţi. Astfel, în câmpul de sus, pe un fond albastru, este amplasat Castelul Iulia Hasdeu, de argint, în dreapta este figurat soarele, de aur, cu chip de om, cu şaisprezece raze – opt mari şi opt mici. În câmpul de jos, pe fond roşu, este o sondă de erupţie, de argint, pe o terasă verde. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint, cu cinci turnuri crenelate.
În ceea ce priveşte semnificaţia elementelor însumate, acestea sunt următoarele: clădirea Castelului Iulia Hasdeu este simbolul municipiului Câmpina şi element de spiritualitate ce face legătura cu universul, soarele fiind cel care veghează localitatea un număr impresionant de zile pe an. Sonda de argint simbolizează vechile activităţi de extragere a ţiţeiului, coroana murală cu cinci turnuri crenelate arătând că localitatea are rang de municipiu. În ceea ce priveşte semnificaţiile culorilor de pe stemă, albastrul reprezintă aerul, dar şi apa – răurile Doftana şi Prahova, dar mai simbolizează blîndeţea, frumuseţea şi buna credinţă, amintind şi de legea creştină. Roşul reprezintă simbolul măririi, al bucuriei, îndrăznelii şi generozităţii, puterea de viaţă şi energia strămoşească. Verdele simbolizează natura, viaţa, tinereţea, renaşterea, speranţa, vigoarea şi prospeţimea.
Legat de semnificaţia culorii steagului, albul face trimitere la puritate şi adevăr, la măreţie şi compasiune, fiind, de asemenea, simbolul păcii.