• Îi păcăleau pe bieţii muritori prin „metoda pomana”

F. T.

Da, parcă sunt făcuți din piatră indivizii care scot bani din pământ, din iarbă verde, adică pe seama morților. Sau a presupușilor decedați.
Dovadă în acest sens stau perchezițiile de ieri, opt la număr, derulate în județ de către polițiștii de la Inspectoratul ce Poliție Județean (IPJ) Prahova, la indivizi bănuiți de comiterea unor furturi prin ,,metoda pomana”. Cum acționau cei care nu au niciun Dumnezeu ? Explică poliția prahoveană, într-un comunicat de presă: “Din cercetări a rezultat că, în perioada august – octombrie a.c., persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, au solicitat accesul în mai multe locuințe. După ce reușeau să pătrundă în casa victimelor, bănuiții ofereau și o sumă de bani ( cu titlu de pomană – n.n), însă le dădeau persoanelor păgubite o bancnotă de valoare mai mare decât actul caritabil (pomana) în sine, solicitând restul, pentru a afla unde țin locatarii banii în locuințe.
Odată identificat respectivul loc în care cei păcăliți țineau banii, unul sau doi infractori distrăgeau atenția proprietarilor, timp în care ceilalți profitau de situația «favorabilă» creată și le furau banii”. Prin metoda amintită mai sus, suspecții ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. Șapte persoane urmau să ajungă, până aseară, la sediul poliției prahovene, iar în funcție de răspunsul pe care îl dau la interogatoriile anchetatorilor, să plătească – aici, și nu pe lumea cealaltă ! – atât banii furați, cât și un supliment de reținere pentru 24 de ore și, pe mai departe, arestare preventivă. Că tot se apropie Sâmbăta Morților…
Cu siguranță vor sta, în schimb, după gratii, doi indivizi acuzați de procurorii DIICOT Ploiești, care racolau tinere prin metoda „loverboy” și le exploatau sexual în Austria și România. Conform anchetatorilor, “au rezultat indicii că, începând cu anul 2017 și până în prezent, cei în cauză ar fi racolat, prin metoda «loverboy», și exploatat sexual mai multe tinere, pe teritoriul României și Austriei, iar judecătorii de la Tribunalul Prahova au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”.