•  Fibromialgia este o boală cronică, nu se ştie care sunt cauzele apariţiei sale şi se tratează cu medicamente precum antidepresive, anticonvulsivante şi antiinflamatorii nesteroidiene. De asemenea, exerciţiile fizice sunt vitale pentru ca tratamentul să aibă succes. Deşi această boală vine la pachet cu dureri severe, exerciţiile sunt componenta principală care ajută la eliminarea endorfinei, scade nivelul stresului, întăreşte musculatura şi ajută bolnavul să doarmă mai bine, potrivit CSID.ro.
  •  Potrivit definiţiei medicale, AVC reprezintă afectarea ţesutului cerebral prin apariţia unei leziuni consecutive unui accident neurologic localizat, cu simptome ce durează mai mult de 24 de ore. Semnele de avertizare sunt indicii că creierul nu primește suficient oxigen. Trebuie apelat imediat la ajutor dacă sunt observate următoarele semne: oboseală bruscă, paralizie sau amorţeală la nivelul feţei, al braţelor sau al picioarelor, în special pe o singură parte a corpului; tulburări de vedere și reducerea câmpului vizual sau chiar pierderea vederii; dificultăţi de vorbire, potrivit Diva Hair.
  • Conform unui studiu din 2000 publicat în Environmental Health Perspectives, peste jumătate dintre americani aveau cantităţi măsurabile de ftalaţi în organismul lor. Peste 90% din populaţie are bisfenol A detectabil în organism, în timp ce la 75% se detectează triclosan, responsabil de alterarea hormonilor tiroidieni. În 2006, trei mari companii de cosmetice din lume au renunţat la utilizarea unor compuşi toxici în lacul de unghii şi peste alte 1.000 de companii s-au alăturat unui pact pentru îmbunătăţirea siguranţei cosmeticelor, scrie Click.
  •  Complicaţiile oculare apar la aproximativ o treime dintre diabetici, fiind de altfel şi cea mai frecventă cauză de orbire la nivelul întregii populaţii. Cu ajutorul screeningului oftalmogic, pot fi depistate afecţiuni ale ochilor chiar înainte ca pacientul să observe schimbări sau tulburări de vedere. În cazul pacienţilor cu diabet, hiperglicemia poate afecta nervii întregului corp, ducând astfel la neuropatie diabetică. Aceasta este de mai multe tipuri şi este asimptomatică, potrivit CSID.ro.