•  Simptomele accidentului vascular cerebral sunt foarte diverse, de la amorţirea feţei, a braţului sau piciorului, la confuzie, greutate în a pronunţa cuvinte, tulburări de vedere, ameţeală, durere bruscă de cap, până la pierderea echilibrului. Pentru a recunoaște un eventual accident vascular cerebral, utilizaţi algoritmul FBVT- Faţă, Braţ, Vorbire, Timp! F – slăbiciune facială, victima are un zâmbet ciudat, iar gura sau ochiul poate fi lăsat în jos, scrie Click.
  • Multe dintre alimente furnizează organismului un aminoacid important şi anume trioptofanul, un precursor al serotoninei, supranumită şi hormonul fericirii. Alimentele bogate în triptofan sunt peştele, ouăle, cerealele integrale nerafinate, arahidele, nucile caju, alunele de pădure nesărate şi neprăjite. De exemplu, nucile caju conţin circa 0,3 – 0,4 grame de triptofan la 100 de grame, putând fi consumate 50 de grame pe zi, aportul caloric fiind de circa 320 de kilocalorii, în cure de o jumătate de lună, scrie Adevărul.
  • În timp ce la unele alimente ne dăm seama de prospeţime după aspect, la altele, precum brânza sau carnea, trebuie să ne bazăm mai mult pe miros, spun specialiştii. Dintre tipurile de brânză, cele moi (de vaci, caş, urdă etc.) se alterează mai rapid. Dacă brânza este moale, lipsită de textură şi acoperită de strat protector, iar mirosul este unul puternic (asemănător cu cel al amoniacului), atunci nu este proaspătă. Brânza grasă ar trebui consumată de cel mult trei ori pe săptămână, potrivit doctorulzilei.ro.

v Regăsit pe etichetele produselor și sub denumirea de E 321, butilatul de hidroxitoluen este un stabilizator alimentar, folosit deseori și în cremele de corp, dar și în alte produse cosmetice precum rujurile. Acest ingredient trebuie evitat, deoarece poate afecta funcţiile glandei endocrine, în timp. De asemenea hidantoina se află în componenţa produselor de îngrijire într-un procent mai mare de 20%. Este considerat toxic deoarece irită pielea și ochii, scrie Click Sănătate.