F. T.

Ieri, polițiștii din Vălenii de Munte au organizat mai multe acțiuni care au vizat în special identificarea societăților comerciale care nu își îndeplinesc obligațiile privind asigurarea obiectivelor împotriva efracției. Adiacent, au fost efectuate și controale pe linie rutieră și în ceea ce privește ordinea publică, precum și comerțul ilicit.
În contextul amintit mai sus, au fost verificați opt agenți economici, mai multe autovehicule care transportau material lemnos, iar în urma acțiunii au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.495 de lei, majoritatea (trei sferturi dintre ele) fiind date pentru nerespectarea asigurării obiectivelor cu dispozitive de siguranță.
Cu titlu exemplificativ, într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova se precizează: “La o firmă din oraș s-a constatat că aceasta nu este asigurată nici cu sisteme tehnice de alarmare antiefracție, subsisteme de supraveghere video și nici cu grilaje metalice, cu toate că administratorului i s-au adus la cunoștință, cu o altă ocazie, prevederile legale, acordându-i-se termen de remediere a deficiențelor. În consecință, a fost sancționat în conformitate cu art. 58 litera a din Legea nr. 333/2003 R. De asemenea, societatea nu a întocmit evaluarea de risc la securitate fizică, administratorul fiind și pentru acest lucru sancționat contravențional”.