Marian Badea – baschetprahova.wordpress.com

Junioarele de la categoria U13 de la secţia de baschet a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, antrenate de Loredana Munteanu, au participat la a treia etapă a Campionatului Naţional, continuându-şi parcursul perfect. Echipa ploieşteană a jucat în „Sepsi Arena” din Sfântu Gheorghe, în grupa A1, alături de C.S. Olimpia Bucureşti şi de A.C.S. Sepsi SIC Sf Gheorghe.
Pentru micuţele „municipale” a fost încă un turneu perfect, finalizat cu două victorii din tot atâtea întâlniri, ajungând, astfel, la şase victorii din şase partide disputate în acest sezon.
Primul meci de la turneul din Covasna, cu C.S. Olimpia Bucureşti, a fost unul echilibrat, dar elevele Loredanei Munteanu au încheiat victorioase, cu scorul de 53-45. În al doilea meci, CSM Ploieşti a învins şi echipa gazdă, A.C.S. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu scorul de 54-32, fiind a doua victorie în acest sezon în duelul cu formaţia din Covasna, cele două grupări întâlnindu-se şi în prima etapă a competiţiei, ploieştencele impunându-se atunci cu scorul de 44-25.
În celălalt meci al turneului de la Sfântu Gheorghe, CS Olimpia Bucureşti s-a impus în dauna gazdelor, scor 58-45.
Pentru echipa ploieşteană au evoluat următoarele jucătoare: Olivia Sandu, Bianca Gheorghe, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Daria Iordăchescu, Ines Vârlan, Alexia Apostolache, Sabina Chirilă, Maria Ionescu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Karina Munteanu, Natalia Bărăscu, Daria Trican şi Cristina Grigore.
Din postura de câştigătoare a grupei, CSM Ploieşti va evolua, la finalul săptămânii viitoare, 10 sau 11 noiembrie, în etapa a patra din prima fază a campionatului, într-o nouă grupă A1 de trei echipe, alături de BC Slam și ACS Champions, ambele din București.

Jucătoare ploieştene, incluse în programul „PerformBaschet”

Programul „PerformBaschet, Un pas înainte”, iniţiat şi derulat de Federaţia Română de Baschet (FRB), în vederea selecţiei jucătorilor din ţară pentru alcătuirea loturilor naţionale, continuă şi în actualul sezon, pentru sportivi din generaţiile 2005 (U14) şi 2006 (U13).
Astfel, conform programului stabilit de FRB, prima acţiune din acest sezon din cadrul programului de selecţie „PerformBaschet, Un pas înainte” s-a derulat la categoria U14, la Galaţi, Arad şi Bucureşti. Iar la trialul derulat în Capitală au fost convocate şi patru componente ale echipei de baschet junioare U14 de la CSM Ploieşti: Ana Constantinescu, Sara Şandor, Andreea Popa şi Amalia Moisei.
Elevele antrenoarei Corina Savu de la echipa ploieşteană au avut evoluţii bune în cadrul testelor desfăşurate în Capitală şi au fost selecţionate pentru următoarea etapă a primei dintre cele trei ale programului.
De asemenea, la finalul acestei săptămâni urmează să se desfăşoare o acţiune similară şi la categoria U13, iar la evenimentul care va avea loc în Capitală vor fi prezente şi cinci jucătoare de la CSM Ploieşti: Daria Iordăchescu, Andreea Dumitru, Karina Munteanu, Agnes Zane şi Daria Tănase.