Reprezentativa Under 19 a României a pierdut, scor 5-3, cea de-a doua partidă din cadrul turnelui de calificare, disputată în compania selecționatei similare a Greciei. Pentru reprezentativa noastră au înscris Antonio Sefer (21 și 90+8) și Claudiu Petrila (78). Asta după ce, în primul joc, tricolorii au terminat la egalitate, scor 1-1, cu Bulgaria, fiind egalaţi în prelungiri! Astăzi, în ultimul meci al turneului de calificare, tricolorii întâlnesc selecționata Gibraltarului, de la ora 14:30, la Stara Zagora.
Reprezentativa noastră are nevoie de o victorie la scor în ultimul meci, contra Gibraltarului, iar calificarea tricolorilor la Turul de Elită depinde și de rezultatul din celălalt meci al grupei, unde se întâlnesc Bulgaria și Grecia. Pentru a merge mai departe la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO, naționala U19 trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri în grupă. Campionatul European, la care vor fi prezente doar 8 selecționate, va avea loc în iunie 2019 în Armenia.
Fostul junior petrolist Antonio Manolache a fost titular în cele două partide, la fel ca şi mijlocaşul celor de la Astra 2 – Radu Chiriac. De menţionat că în staff-ul reprezentativei antrenate de Dan Oprescu se află, ca secund, ploieşteanul Valentin Sinescu – posesor al Licenţei PRO.
Clasamentul grupei:
1. Grecia – 2 +6 6p
2. Bulgaria – 2 +6 4p
3. România – 2 -2 1p
4. Gibraltar – 2 -10 0p