F. T.

Ieri, 13 noiembrie a.c., cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a desfășurat o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă, În acest context, sub genericul “Preveniți ghinionul” – unii dintre pompierii militari au efectuat activităţi instructiv–educative pe această linie, la nivelul localităţilor, al instituţiilor şi al operatorilor economici din judeţ, acestea fiind derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică și având drept logo cunoscuta „pisică neagră”. Tematica a vizat pregătirea cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.
Tot ieri, între orele 11 și 13, la toate subunitățile de pompieri din județ subordonate ISU Prahova a fost instituită „Ziua porţilor deschise”, vizitatorii având astfel ocazia să vadă “pe viu” cum funcționează autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate în acest scop. De asemenea, potrivit sublocotenentului Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al pompierilor prahoveni, la sediul inspectoratului din strada Rudului nr. 96, Ploiești, “personalul inspectoratului a desfăşurat activităţi de informare preventivă şi pregătire a preşcolarilor şi elevilor, acțiuni în cadrul cărora au fost prezentate şi materialele aferente Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.
Amintim că, începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat unei iniţiative derulate la nivel european, prin care s-a stabilit ca în fiecare zi de marţi 13 să fie organizată „Ziua Informării Preventive”.