F. T.

În dimineata zilei de sâmbătă, 24 noiembrie, în timp ce efectuau un control de rutină în Vălenii de Munte (Bulevardul Nicolae Iorga), agenţii rutieri din oraş „au luat la ochi” pe un conducător auto despre care aveau informaţii că are permisul de conducere reținut. Oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia şi l- au oprit pe strada I.L.Caragiale din localitate. Şoferul, în vârstă de 46 de ani, din localitate, mirosea a alcool. Sau, după cum se spune într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, „emana halena alcoolică”.
Solicitându-i-se testarea cu aparatul etilotest, bărbatul s-a enervat şi a început – conform aceluiaşi document de presă al poliţie prahovene – „să adreseze poliţiştilor expresii şi cuvinte jignitoare”. Care poliţişti, cu chiu cu vai, au reuşit să-l scoată din maşină şi să-l ducă la sediu. Acolo, i s-au explicat, în româneşte, prevederile legale pe care le-a încălcat, lucru care l-a scos şi mai tare din sărite pe bărbat. Dar, evenimentele nu s-au oprit aici ! Bărbatul a devenit recalcitrant şi a încercat să fugă din incinta poliţiei. Numai că, mai iuţi de picior au fost oamenii legii de la Postul de Poliţie din Vălenii de Munte, care l-au prins şi, mai apoi, l-au încătuşat. Ulterior, a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
IPJ Prahova mai precizează, în acelaşi comunicat: „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumul public a unui autovehicul având permisul de conducere reţinut şi refuzul prelevării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind luată şi măsură preventivă de reţinere a acestuia pentru 24 ore, urmând să fie prezentat parchetului”.