Petre Apostol

Sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă din Plopeni, s-au desfăşurat turnee de handbal, la categoriile juniori IV şi minihandbal, feminin şi masculin. Acestea au făcut parte din cadrul proiectelor „Dezvoltarea handbalului prahovean – minihandbal şi juniori IV”, realizate de Asociaţia Judeţeană de Handbal Prahova (la feminin) şi de Academia Junior Ploieşti (la masculin).
Proiectele s-au desfăşurat prin programul naţional „România în mişcare” al Ministerului Tineretului şi Sportului, prin care se oferă finanţare nerambursabilă structurilor sportive pentru organizarea de evenimente care să sprijine dezvoltarea sportului. În Prahova, proiectele din cadrul programului „România în mişcare” au fost evaluate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, fiind aprobate şase asemenea evenimente (care au beneficiat de sume de până la 9.000 de lei), dintre care şi cele două iniţiate de Asociaţia Judeţeană de Handbal şi de Academia Junior Ploieşti.
La turneul de fete organizat la Sala Polivalentă din Plopeni au participat 160 de sportive, de la următoarele cluburi din judeţ: CSM Ploieşti, Academia Junior Ploieşti, CSŞ Ploieşti, Activ CSO Plopeni, CS Brazi şi CSO Mizil.
La turneul băieţilor desfăşurat la finalul săptămânii trecute au luat parte 130 de sportivi de la următoarele cluburi din judeţ: CSM Ploieşti, CSŞ Ploieşti, Academia Junior Ploieşti, CS Brazi şi ACS Olimpic Mizil.
Nu s-a ţinut cont de scor, iar toţi copiii, atât la feminin, cât şi la masculin, au primit tricouri personalizate şi cadouri constând în dulciuri.