F.T.

Doi prahoveni – soț și soție – în vârsă de 58 și, respectiv, 52 de ani, au fost atacați, ieri dimineață, de un urs, în satul Plăiețu ( comuna Măneciu), în timp ce culegeau mere din grădină.
Pentru a se apăra de sălbăticiune, inspirat, bărbatul a pus mâna pe un topor și a lovit ursul în cap, acesta … decedând la scurt timp.
Este drept că și cei doi soți au suferit diverse răni. Astfel, după cum ne-a precizat doctorul Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), după ce a fost asistată la locul incidentului, femeia a fost transportată la spital cu escoriații multiple pe corp și cu o plagă la gamba piciorului drept. În schimb, bărbatul, care a suferit la rându-i escoriații, a refuzat să fie dus la vreo unitate spitalicească.
La locul evenimentului au ajuns și salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, care, potrivit reprezentanților acestei instituții, au transportat personalul de la SAJ și un echipaj SMURD cu bărcile (foto), satul Plăiețu fiind izolat de lume și mărginit de apă…