V. Stoica

În timp ce autoritatea locală din cel de-al doilea municipiu al județului Prahova – Câmpina – pregătește achiziția de echipamente destinate locurilor de joacă pentru copiii din localitate, la Ploiești, municipalitatea se laudă cu inaugurarea unui loc de joacă modernizat cu ajutorul unei sponzorizări făcute de o firmă din apropierea orașului.
Astăzi, după o perioadă îndelungată în care copiii din centrul Ploieștiului au jinduit la spațiile de divertisment din alte cartiere ale orașului, locul de joacă din Parcul “Mihai Viteazul” va fi, în sfârșit, redeschis oficial.
În timp ce municipalitatea ploieșteană s-a chinuit să refacă singurul loc de joacă din centrul orașului, și încă pe bani privați, la Câmpina, strategia este de a organiza o licitație pentru realizarea a trei asemenea spații destinate copiilor, cu cele mai moderne echipamente. Vor apărea, cel puțin potrivit caietului de sarcini al achiziției, complexuri de joacă destinate copiilor din Câmpina în trei locuri din oraș: pe bd. Carol I – Parc Bazin, în parcul de pe strada Rezervoarelor și în cel de pe strada Progresului. Cu suma totală de 168.000 de lei, autoritatea locală câmpineană va organiza ansambluri destinate copiilor, locurile de joacă fiind dotate cu tobogane, tuburi de trecere din fibră de sticlă, podețe din lemn, complexul de joacă urmând să aibă două niveluri suprapuse, cu partea de jos destinată copiilor cu vârstă cuprinsă între 4 și 6 ani, iar partea de sus pentru cei între 7 și 14 ani.
Un alt tip de complex de joacă va cuprinde figurine tridimensionale din fibră de sticlă, reprezentând animale sălbatice – crocodil, tigru sau elefant, așa cum se precizează în documentația de atribuire – în mărime naturală și pictate în așa fel încât să reprezinte cât mai în detaliu aspectul acestora.