• Cuișoarele tratează cu succes 100 de boli. Cuişoarele sunt bobocii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare. Acest arbore este o plantă ce crește în zonele calde având înfăţișarea unui arbust. În timp, s-a constatat că aceste cuișoare sunt plante-medicament benefice într-o varietate de boli. Terapeuţii chinezi, care au studiat planta cu multe secole înainte de Hristos, foloseau cuișoarele pentru efectul lor antiseptic. În secolul al VII-lea, arabii făceau negoţ în Europa cu această mirodenie preţioasă, iar medicii acelor timpuri le foloseau ca panaceu, conform click.ro
• La jumătatea lunii martie, la Londra, la Conferinţa diabetologilor din Marea Britanie a fost publicat un ghid cu alimente care sunt bune și cele care trebuie evitate. Este o premieră în Anglia, pentru că, până acum, cei cu risc de a face diabet de tip 2 erau sfătuiţi doar să slăbească, Mâncaţi brânză, mere și iaurt și reduceţi cantitatea de carne roși și de cartofi pentru a preveni apariţia diabetului, arată noul ghid, care a însemnat sintetizarea a peste 500 de studii știinţifice. Acestea au fost puse cap la cap de o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford și Diabetes UK, scrie doctorulzilei.ro
• Suntem obosiţi, ne-am îngrăşat, ne confruntăm cu boli de inimă, artrită, cancer, diabet, iar activitatea organelor e tot mai greoaie? Toate acestea pot anunţa o aciditate crescută a organismului nostru, care, după cum ştim, este un mediu preponderent alcalin. Anumite alimente şi stresul ne pot dezechilibra crescându-ne aciditatea şi dereglând funcţiile interne, astfel că ajungem să ne îmbolnăvim. Pentru a alcaliniza avem de nevoie să reducem aportul de alimente acide, conform doctorulzilei.ro