Petre Apostol

La arena de popice de la Cluj-Napoca, unde s-au desfăşurat anul acesta Cupa Mondială, au avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, finalele Campionatelor Naţionale individuale de tineret (U23), la masculin şi feminin. La competiţie au fost prezente şi sportive de la Conpet Petrolul Ploieşti, sub îndrumarea instructoarei Daniela Lăcătuşu, reprezentantele ploieştene urcând de şapte ori pe podiumul de premiere.conpet b
De remarcat că proba de sprint a fost dominată, practic, de Conpet Petrolul Ploieşti, care a monopolizat finala concursului, Alice Vasile adjudecându-şi un nou titlu naţional în palmaresul său, întrecând-o pe colega sa, Cristiana Ioniţă, medaliată, astfel, cu argint. De asemenea, Crina Torcătoru a obţinut medalia de bronz.
La individual clasic, proba „regină”, Alexandra Popa a urcat pe podiumul de premiere, dintre sportivele ploieştene, aceasta ratând cu puţin să devină vicecampioană, obţinând medalia de bronz.
De asemenea, Conpet Petrolul a avut două perechi în semifinalele probei de tandem feminin, însă niciuna nu a reuşit să avanseze în finală, Alice Vasile – Cristiana Ioniţă şi Alexandra Popa – Crina Torcătoru adjudecându-şi medaliile de bronz.
Gruparea ploieşteană a mai obţinut o medalie de bronz la întrecerea de la Cluj-Napoca, în cadrul probei de tandem mixt, prin Crina Torcătoru, care a făcut pereche cu Fekete Hunor, de la CSM Târgu Mureş.
Rezultate:
Individual clasic:
1. Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara) – 595 p.d.;
2. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti) – 589 p.d.;
3. Alexandra Popa (Conpet Petrolul Ploieşti) – 588 p.d.
Sprint:
1. Alice Georgiana Vasile (Conpet Petrolul Ploieşti);
2. Cristiana Ioniţă (Conpet Petrolul Ploieşti);
3. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti) şi Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti).
Tandem:
1. Maria Ciobanu – Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Fekete Reka – Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Alice Georgiana Vasile – Cristiana Ioniţă (Conpet Petrolul Ploieşti) şi Alexandra Popa – Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti).
Tandem mixt:
1. Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) – Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare);
2. Kali Erika (Siderurgica Hunedoara) – Benke Zoltan Jr. (CSM Tg. Mureş);
3. Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) – Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu) şi Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti) – Fekete Hunor (CSM Tg. Mureş).