F. T.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Apostolache, un elev în vârstă de nouă ani a fost lovit de un cal, în timp ce se întorcea de la școală. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din localitate, a reieșit că pe partea carosabilă au ajuns trei cabaline, iar una dintre acestea l-a lovit pe minor în zona mâinii drepte.
Băiatul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești pentru efectuarea de investigații de specialitate, iar în urma examinării i s-a stabilit diagnosticul “contuzie antebraț drept”. Din fericire, rana nu a fost gravă, elevul nerămânând internat.
În aceeași zi (vineri, 5 octombrie a.c.), în urma verificărilor efectuate de către polițiști, au fost identificați proprietarii cailor – trei bărbați din localitatea Iordăcheanu – aceștia fiind amendați cu suma totală de 700 de lei.
Sfârșitul lunii august 2018. Pe DN 1, în zona localității Păulești, un șofer a omorât 26 de oi care traversau șoseaua, se pare nesupravegheate.
Tot la sfârșitul aceleiași luni, un tânăr în vârstă de 23 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești după ce mașina pe care o conducea a lovit un cal care se afla pe șoseaua care leagă localitățile Măgurele și Bălțești. În urma impactului, autoturismul a ieșit în decor, omorând alți doi cai !
Acestea sunt doar trei exemple în care șoferii sunt fie răniți în urma impactului cu animalele lăsate nesupravegheate, fie sunt obligați să staționeze până trece cârdul de vaci sau de oi pe șosea.
Totodată, se prea poate ca acesta să fie motivul perntru care, ieri, agenții rutieri prahoveni au început să instituie mai multe filtre rutiere – în special pe DN1, filtre care au avut ca scop, după cum se precizează într-un comunicat al poliției prahovene, “depistarea și sancționarea proprietarilor care își lasă nesupravegheate, pe drumurile publice, animalele, ceea ce reprezintă un real pericol pentru participanții în trafic”.