F. T.

În perioada 24 – 31 august a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul MAI, reprezentanții structurilor judetene din cadrul inspectoratelor de poliție au efectuat 22 de acțiuni și au pus în aplicare 13 mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. În cauzele instrumentate, față de 84 de persoane a fost dispusă continuarea urmăririi penale.
De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproape 2.400.000 de lei, dintre care peste 120.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de aproape 800.000 de lei.
Una dintre cele 22 de actiuni derulate de către oamenii legii îl privește pe un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Ploiești. După cum aminteam într-unul din numerele trecute ale ziarului, un procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte îl cercetează pe respectivul suspect în contextul în care este acuzat că ar fi comis infracțiunea de “delapidare în formă continuată”.
Cauza a ajuns la procurorii din Văleni după ce ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au efectuat cercetări într-un dosar penal, iar conform unui comunicat al IPJ Prahova, “din cercetările efectuate de către ofițerii specialiști din cadrul poliției au rezultat indicii că bărbatul și-ar fi însușit suma de 53.000 lei din fondurile unei fundații, cu care ar fi achitat diferite servicii și bunuri în beneficiul său personal sau al familiei sale (analize medicale, un curs de formare profesională, servicii medicale de ortodonție, un sejur în Grecia etc), care nu au fost înregistrate în inventarul de bunuri mobile al fundației”, menționează, într-un comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova. Pentru recuperarea prejudiciului creat au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor suspectului. De asemenea, zilele acestea, procurorul de caz urmează să decidă dacă va trimite cauza, pentru soluționare, magistraților de la Judecătoria Vălenii de Munte sau de la altă instanță.