Marian Dima

O serie de tineri antrenori prahoveni, care au ratat prima sesiune pentru admiterea la cursurile de absolvire ale Licenţei A UEFA – pentru a deveni tehnicieni care pot antrena până la nivelul ligii secunde, inclusiv, ca „principali” – încearcă să obţină admiterea la Şcoala Federală de Antrenori într-o nouă sesiune de examene, care se desfăşoară zilele acestea.
Sunt înscrişi în concurs 49 de candidaţi, antrenori care deţin categoria „B”, ieri şi astăzi fiind programată susţinerea probelor practice, iar pe 14 septembrie – examenul scris, urmând ca rezultatele finale să fie cunoscute pe 21 septembrie şi doar 25 de candidaţi să fie declaraţi admişi.
Ieri au intrat în „focul” examenului trei dintre cei 6 tehnicieni prahoveni, Mihai Dinu – (foto) antrenor secund la Gloria Buzău şi la selecţionata de amatori a României, cel care „răspunde” şi de CS Cornu, din Liga A Prahova, Laurenţiu Costache – secund al lui Marius Măldărăşanu la Astra şi Marius Manolache – antrenor la juniorii echipei Petrolul. Astăzi, urmează Ionuţ Neagu (juniori Astra şi Viking Pruszinski), Robert Stoica (juniori Astra) şi Bogdan Zahiu (juniori Petrolul), în afara lui Mihai Dinu toţi ceilalţi făcând parte şi din contingentul candidaţilor respinşi la precedenta sesiune, una care a suscitat mari discuţii şi controverse cu privire la unele aspecte ale „concursului”, desfăşurat cu puţin timp înainte de alegerile FRF! Acum, fiind „linişte” din punct de vedere al intereselor, probabil că lucrurile vor sta altfel.