Florin Tănăsescu

Iniţiator de referendum anti-gay: – Am învăţat, vorba unuia, papagalii să ne-aplaude, am învăţat copiii să-și rupă gâtu-n piruete, n-am învăţat capitale de state, dar asta nu-i un capăt de ţară. Am uitat totuși niște chestii esenţiale: să-l scoatem pe Adrian Păunescu din manualele școlare.
Tăriceanu: – Pe motiv că a avut mai multe amante și neveste ?
– Nu, ci pentru versul “Și ea și el sunt la fel”. Asta-i ceva interpretabil și inscuzabil să ne scape. În plus, poetul mai zice: “Fiecare cuplu este sfânt”. Ce Dumnezeu, noi, aici pe pământ, am stat cu spatele la altar și acum să facem referendum în zadar ?
– Cum adică “Și ea și el sunt la fel” ? Adică, eu sunt ca ăia care merg la prașila- ntâi cu noaptea-n cap ? Sau ca un tractorist ? Ori ca Veta, aia tută, de i-a stricat lui Bănică Junior chiuveta ?

Corectorul textului de la referendum: – Cavaleri și domnișoare, dame și bărbaţi, ce ne facem ? Nu putem lăsa modificarea Constituţiei așa, necoafată, nefardată. Trebuie umblat la ea niţel și, la o adică, să interzicem căsătoriile de-acest fel chiar și-n UE, când preluăm președinţia. Femeia e femeie, bărbatul – bărbat, trebuie făcută distincţia- ntr-un fel. Cu o excepţie, desigur: Angela Merkel.
Noul ministru al Educaţiei: – Păunescu ca Păunescu, dar ce ne facem cu Rimbaud ? Cu literatura universală, predată alternativ cu sportu-n școală ? Dau ca exempu cuplul Rimbaud – Verlaine!
Dragnea: – Am rezolvat tot eu problema. Am vorbit cu Macron, el, cu Madonna, și mi-a promis că la Sorbona numele lui în veacul vecilor nu va mai fi pomenit. Oricum, tembelul a pierit într-o aventură amoroasă, plecând pe mare și lăsându-l pe Paul singur acasă. Iar la sport, la tenis în special fac referire, profu’ suplinitor – poate să fie chiar Năstase Ilie – nu va mai face referire la lesbianca Navratilova. Iar dacă vreun elev va pomeni de ea, îi va frige peste moacă o scaltoacă.
Carmen Dan: – Permteţi să raportez un chichirez? Eu zic să umblăm un pic și la chestia cu dezaramarea. Adică, om recita noi “ Nu mai vrem Enola Gay/, Și nici căsătoriile gay”, dar ce ne facem cu suspectul Cupidon ?
Dăncilă: – Este protestatar sau protestant ? E om cinstit sau un borfaș ?
Carmen: – Aiurea, e arcaș. Da’ e celibatar și nu îi știe nici SRI-ul orientarea sexuală. Propun ca, până nu-și găsește jumătatea, să n-aibă voie să mai tragă cu săgeata. Uite, avem recrutată din sursă externă o jandarmeriţă care îi poate fi cupidoniţă.
– Că bine zici, îi ţine isonul primăreasa Firea. Doar și eu am fost pălită de-a doua dragoste, încă jelindu-mi primul soţ. Și mie mi se pare că numitul Cupidon este un hoţ. Dar, cum zice și Carmen, nu se poate eschiva la infinit de cununie.
Iniţiator referendum: – Acestea fiind zise, punem de referendumul cel mare ? Mai este loc de vreo nedumerire, de vreo întrebare ?
Petrea Daea: – Nu. Personal o să merg din târlă-n târlă, ca și ciobanii să oficieze căsătoria între oaie și berbec.
Spășit, apare Cupidon, de mână cu o Cupidoniţă. Este jandarmeriţa bătută bestial de protestatari. Ea poartă nu un arc, ci un spray. Dar nu lacrimogen.
Este de dat cu praf în ochii celor care încă văd câtă deznădejde pașii noștri poartă.
Iar ţara mai există doar cu numele, pe-o hartă.