• Potrivit unui nou studiu realizat în Australia, faptul că nu putem să adormim este cauzat de nivelurile scăzute de magneziu din organism. Există însă două ingrediente naturale care, dacă sunt asociate, ne oferă cantitatea de magneziu necesară pentru un somn bun. Este vorba de un condiment, numit turmeric, şi de laptele de migdale. În caz de insomnii severe, se amestecă cele două ingrediente, care se găsesc la supermarket, şi bem băutura obţinută înainte de culcare, scrie click.ro.
• Consumul de vitamina C este recomandat pentru orice categorie de vârstă, mai ales că sunt și o mulțime de alimente care au în compoziție vitamina C, însă doza de consum este diferită în funcție de sex și categorie de vârstă. Un bărbat adult poate consuma 90 de mg/zi, o femeie poate consuma 75 mg/zi și un copil cu vârsta între 9 și 13 ani, aproximativ 45 mg/zi. Este printre singurele vitamine care se găsește în mai multe surse alimentare precum: ardei gras, conopidă, portocale, căpșuni, ananas, papaya, etc.Consumul de vitamina C poate fi un ajutor pentru reducerea ridurilor și îmbunătățirea elasticității pielii. Tocmai din acest motiv se regăsește frecvent în creme hidratante pentru ten și corp, potrivit Unica.
• Ceaiul verde este cunoscut de 4.500 de ani şi i se atribuie origini divine. Ceaiul verde este obţinut din mlădiţele tinere ale arbustului de ceai, iar cel negru din frunzele sale uscate şi adesea fermentate. Orientaţi-vă spre ceaiul verde nefermentat, care conţine mai puţină teină decât cel negru. În plus, ceaiul verde are de două ori mai mulţi antioxidanţi, conform csid.ro.
• Toamna pune la mare încercare sistemul nostru imunitar. Pentru ca organismul să se adapteze la schimbările de lumină şi temperatură, el consumă mai multă energie, iar imunitatea poate scădea. Pentru a evita îmbolnăvirile dese, trebuie să avem grijă să consumăm cât mai multe vitamine. Dintre cocktailurile de vitamine pentru toamnă, cel mai des întâlnite şi recomandate sunt vitamina C şi propolisul, uneori şi vitamina B2. Asociate, acestea sunt indicate în profilaxia infecţiilor acute şi cronice, conform click.ro.