•  Organismul uman digeră în mod diferit carnea, lactatele, legumele, fructele şi cerealele. Dieta disociată se bazează tocmai pe acest principiu, pe un regim alimentar construit în funcţie de grupele alimentare. „E important să ştim că digestia carbohidraţilor se realizează într-un mediu alcalin, cu un PH mai mare de 7, pe când digestia proteinelor are nevoie de un mediu acid, cu un PH mai mic decât 7. Digestia devin mult îngreunată şi dificilă când combinăm alimentele, scrie descoperă.ro
  • Oamenii din ziua de azi sunt din ce în ce mai preocupați de produsele de îngrijire pe care le folosesc, fiind totodată conștienți de faptul că substanțele chimice toxice pe care unele dintre acestea le pot conține vor ajunge direct în sânge atunci când sunt aplicate pe piele sau pe păr. Parabenii sunt folosiți la scară largă pe post de conservanți în multe produse cosmetice sau de igienă personală. „În cadrul unor teste de laborator pe animale și țesuturi s-a observat că aceștia pot produce dereglări endocrine, însă nu este clar dacă au același efect asupra ființelor umane. În orice caz, în UE este permisă doar utilizarea a 2 compuși din categoria parabenilor (metilparaben și etilparaben), un număr de 5 fiind interziși, scrie click.ro.
  •  Pe lângă digestia grăsimilor și depozitarea vitaminelor și mineralelor, ficatul procesează nutrienții din alimentele pe care le consumîm, de aceea, trebuie să fim foarte atenți la sănătatea ficatului. Ficatul se detoxifiază în două moduri: Faza 1 – care implică enzimele, pentru a transforma toxinele lipide-solubile în substanțe mai puțin nocive. Faza 2 – Asocierea acestor toxine cu alte molecule pentru a le crește solubilitatea în apă, pentru a fi mai ușor de eliminat din organism, potrivit doctorulzilei.ro.