Petre Apostol

În acest final de săptămână sunt programate etape la toate categoriile principale de juniori în Campionatele Naţionale de Handbal, la care sunt implicate şi echipe prahovene. La juniori I, în seria B, ambele echipe care vor evolua în această a doua etapă din campionat, CS Brazi şi CSO Tricolorul Breaza, vor juca pe teren propriu.
După ce a pierdut la limită cu LPS Buzău, în deplasare, în runda inaugurală a campionatului, CS Brazi va primi replica formaţiei AHC Dobrogea Sud Constanţa, mâine, de la ora 14:00. În schimb, CSO Tricolorul Breaza se va confrunta cu LPS Buzău, mâine, de la ora 13:00, după ce a debutat în campionat cu o înfrângere pe terenul grupării CS Năvodari.
În cadrul etapei de mâine mai este programat meciul dintre LPS Brăila şi CS Năvodari, de la ora 13:00, în vreme ce CSM Ploieşti va sta.
În campionatul feminin de la această categorie de vârstă, singura echipă prahoveană din campionat, HC Activ CSO Plopeni, va evolua la începutul săptămânii viitoare în cadrul etapei a II-a din seria D. După ce au pierdut cu ASC Corona 2010 Braşov, în deplasare, 9-cjunioarele prahovene vor primi replica echipei CSŞ Sfântu Gheorghe în prima partidă a sezonului disputată pe teren propriu, meci programat luni, de la ora 11:00.
În cadrul etapei, ieri seară, fusese programat meciul dintre LPS Buzău şi ACS Transilvania Braşov, iar astăzi, de la ora 12:00, se va disputa partida dintre CNE Braşov şi ASC Corona 2010 Braşov.
În campionatul de juniori II, echipele prahovene din competiţia masculină vor evolua în deplasare, în etapa a II-a din seria H, programată astăzi. Astfel, de la ora 13:00, CSŞ Ploieşti (care ocupă prima poziţie a ierarhiei după prima etapă) va oferi replica formaţiei CSŞ Făgăraş, de la ora 13:30, CS Olimpic Mizil va juca pe terenul grupării CSŞ Dinamo Braşov, iar de la ora 18:00 CSM Ploieşti va întâlni pe CS Sporting Ghimbav.
La feminin, spre deosebire de competiţia băieţilor, ambele echipe prahovene din campionat vor evolua pe teren propriu, în etapa de mâine, din seria D. Astfel, CSŞ Ploieşti – care a câştigat la limită în prima etapă, cu Dinamo Braşov – va primi replica echipei ACS Transilvania Braşov, în Sala „Olimpia”, de la ora 11:00. De partea cealaltă, HC Activ CSO Plopeni va încerca să obţină primul succes al sezonului, în Sala Polivalentă din Plopeni, urmând să întâlnească, de la ora 15:00, formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe.
În campionatul juniorilor III, la feminin, CSM Ploieşti va juca, în Sala „Olimpia”, în duelul 100% prahovean al etapei a II-a, din seria D, întâlnind pe HC Activ CSO Plopeni, într-un meci care va avea o brigadă de arbitri cu renume, la partidă fiind delegaţi arbitrul internaţional Romeo Ştefan şi Marina Agliceriu, din lotul de Ligă Naţională, ambii din Ploieşti.
În cadrul etapei, dintre echipele prahovene participante, CSO Mizil va mai juca pe teren propriu, întâlnind formaţia CSŞ Dinamo Braşov, de la ora 14:00. Celelalte două grupări din Prahova din serie vor evolua în deplasare, astfel: CSO Tricolorul Breaza cu CSM Râmnicu Sărat, de la ora 12:00; CS Brazi cu LPS Buzău, de la ora 13:00.
La masculin, etapa a II-a din seria D este programată mâine, din cele şase echipe prahovene doar cinci urmând să evolueze, gruparea din fruntea ierarhiei după prima rundă, CSO Mizil, având pauză. CSO Tricolorul Breaza va primi replica formaţiei CSŞ Ploieşti, de la ora 11:00, CS Olimpic Mizil va evolua pe terenul grupării CSŞ Târgovişte, tot de la ora 11:00, iar CS Brazi va primi vizita echipei CSM Ploieşti, de la ora 12:00.