Petre Apostol

Sâmbătă, a avut loc o nouă cursă din circuitul naţional de ciclism pe şosea Road Grand Tour, organizat de Asociaţia Judeană de Ciclism Prahova, prin fostul campion naţional ploieştean Alexandru Ciocan. A fost o întrecere inedită, în sensul că s-a desfăşurat pe o distanţă relativ scurtă, de 45 kilometri, însă asta pentru că obiectivul concurenţilor a fost acela de a urca pe una dintre cele mai dificile căţărări din România: Transfăgărăşan.
Cursa s-a intitulat „King of Transfăgărăşan” (Regele Transfăgărăşanului), traseul având o diferenţă de nivel de 1470 de metri. Ambele categorii de concurs, experţi şi amatori, au fost adjudecate de sportivi ploieşteni.
9-cÎnvingătorul competiţiei a fost ploieşteanul Valentin Pleşea, care s-a impus şi la categoria experţi, component al lotului naţional de seniori, legitimat la CSA Steaua Bucureşti şi format la CS Petrolul Ploieşti. Ciclistul de 24 de ani – care în urmă cu o lună a obţinut prima sa victorie într-o cursă internaţională – a ajuns în vârful căţărării de pe Transfăgărăşan în o oră, 34 de minute şi şapte secunde.
Acesta a fost urmat de juniorul Valentin Vasiloiu, din Albeşti-Muru, legitimat la CS Petrolul Ploieşti, care a arătat o formă foarte bună, sosind la doar 15 secunde în urma lui Pleşea. Elevul antrenorului Constantin Ciocan a arătat, astfel, că este pregătit pentru ceea ce-l aşteaptă pe traseul de la Innsbruck, din Austria, peste două săptămâni, când va lua startul la Campionatele Mondiale pentru juniori.
Rezultatul ciclistului petrolist este cu atât mai remarcabil cu cât a reuşit chiar să-l devanseze cu peste două minute pe campionul naţional de tineret, Emil Dima, component al echipei continentale româneşti MsTina Focus, sosit al treilea, cu timpul de o oră, 36 de minute şi 23 de secunde.
De menţionat faptul că la startul competiţiei s-a regăsit şi sprinterul Eduard Grosu, de la echipa pro-continentală Nippo Vini Fantini, campionul naţional de la Elite, care a sosit al cincilea (1.38:09 ore).
La categoria amatori s-a impus tot un sportiv format la CS Petrolul Ploieşti, Marian Frunzeanu, multiplu campion naţional. Ajuns la vârsta de 37 de ani, ciclistul ploieştean arată că încă mai poate evolua la nivel ridicat, trecând linia de sosire în o oră, 39 de minute şi 50 de secunde.
Podiumul a fost completat de Dmitriy Nanaki (1.40:07 ore), respectiv de Iustin Văidian (1.41:53 ore).