Marian Dima

Selecționata care reprezintă România la turneul UEFA Regions Cup, formată din jucători buzoieni cu “implanturi” de la echipa prahoveană de Liga A CS Cornu, a remizat miercuri seară, scor 2-2, cu reprezentanta regională a Angliei, în cea de-a doua partidă din cadrul Grupei 2 a fazei intermediare a UEFA Regions’Cup.
A fost un meci intens, chiar dacă nu de o calitate de remarcat, ambele echipe părând “obosite”, meci al cărui final a dat însă adrenalină, oaspeţii reuşind să egaleze din două penaltiuri, just acordate de către centralul din Armenia, înaintea ultimei lovituri de pedeapsă având loc şi accidentarea gravă a fotbalistului britanic Stuart Rose, cel care a fost cu greu resuscitat de către staful medical al echipei engleze.calific b
Cu toţi cei trei fotbalişti prahoveni titulari – Ştefan Ion bifând prima sa apariţie la acest turneu, în timp ce Gavrilă şi Băcioiu reprezintă “piese de bază” ale echipei noastre, reprezentanta României a început partida determinată, ratând mai multe ocazii de a deschide scorul prin Milea (19), Babageanu (21) și Băcioiu (25). Babageanu a fost cel care și-a trecut primul numele pe tabelă în minutul 33, iar Vișteanu a mărit avantajul prin golul înscris în minutul 62, la 2-0, România fiind calificată în cazul unei victorii, înaintea ultimei etape, care este programată sâmbătă.
Însă, reprezentanta Angliei a revenit și a egalat, transformând două lovituri de la 11m, Rose în minutul 79 și Ballemy în prelungirile partidei (meciul fusese întrerupt din min. 85, pentru acidentarea primului marcator britanic, la acea fază acordându-se şi al doilea penalty)!
Astfel, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final va fi cel dintre echipele de amatori ale României şi Slovaciei. Acesta este programat sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Gloria din Buzău.
Cum în celălalt meci al etapei a doua, Irlanda şi Slovacia au remizat, scor 1-1, trei echipe au şanse teoretice la calificare. Calculele hârtiei spun că România este calificată sigur doar în cazul unei victorii cu Slovacia, eventuala remiză fiind una care aduce prezenţa la turneul final, doar dacă Anglia nu învinge Irlanda la minimum două goluri diferenţă! Şi Slovacia are “şansa ei”, o victorie cu România putând-o duce la turneul final, calculele fiind un pic mai complicate, funcţie de golaveraj.
Astfel, cei trei jucători de la Cornu vor rămâne “cantonaţi” la Buzău, până sâmbătă, cu speranţa că vor bifa bucuria unui succes, a unei calificări care le va aduce şi câte 500 de euro primă! Obiectivul nu va fi însă simplu de realizat, câţiva jucători titulari fiind indisponibili la acest ultim joc (accidentaţi sau suspendaţi), alţii având programate meciurid e campionat la final de săptămână, FRF urmând să încerce găsirea unor soluţii pentru amânarea acestor meciuri.
Echipa prahoveană CS Cornu a decis, totuşi, să nu mai solicite reprogramarea partidei cu AS Strejnic, din acest weekend (după ce amânase deja meciul cu Tinereţea Izvoarele), urmând să se descurce fără cei 3 jucători mai înainte menţionaţi şi fără… antrenor!

Clasamentul competiției:

AFJ Buzău 4p
West Slovacia 2p
North Riding Football League 2p
Region 2 1p

Băcioiu şi Gavrilă – „ochiţi” de Buzău

calific casetaSelecţionata de amatori a României este formată pe scheletul echipei Gloria Buzău, ajunsă acum în Liga a III-a, cu obiectiv o nouă promovare în eşalonul secund! Evoluţiile bune ale jucătorilor prahoveni, legitimaţi la CS Cornu, pe terenul din “Crângul Buzăului”, la turneul UEFA Regios Cup, i-a adus pe doi dintre aceştia în atenţia celor de la Gloria, Băcioiu şi Gavrilă fiind “ofertaţi” pentru a trece din iarnă la echipa unde antrenor secund este chiar tehnicianul formaţiei din Cornu – Mihai Dinu!
Altfel, în echipa Buzăului evoluează şi un al patrulea “ex-prahovean”, mijlocaşul Mihăescu fiind şi el un fost jucător al Astrei, coleg cu Gavrilă, în perioada cât făceau junioratul la clubul din “9 Mai”.