Când Petrolul nu avea bani de chiria stadionului, pe Dan Capră l-a „salvat”, cel puţin o dată, ajutorul venit „de la munte”.
Când actualul Petrolul a reînceput drumul către performanţă, câteva zeci de mii de lei au contribuit atât la chiria arenei, cât şi la organizarea sărbătorii pentru aniversarea a 50 de ani de la istorica victorie cu Liverpool! Tricouri, pliante, masă festivă, chirie teren etc, toate venite tot de la Buşteni.
Asociaţia Presei Sportive a fost, de asemenea, găzduită la acelaşi „prieten”, care a organizat o Balcaniadă a Jurnaliştilor din acest fenonem.
Când selecţionata judeţului nostru nu găsea pe nicăieri „un pliant” pentru a reprezenta acest judeţ pe plan european, în Cupa Regiunilor, de la „Primar” au venit echipamente şi ceea ce mai era nevoie la acel moment.
Transformarea în „Domnul Senator” nu l-a schimbat deloc în rău, aşa cum se întâmplă cu mare parte dintre toţi cei din această „clasă”.
Şi au fost multe, multe altele, meciuri organizate în licee, cu foste glorii, cărţi de sport susţinute financiar, zeci de cetăţeni de onoare din sport, care au la Buşteni o a „doua casă”, recunoaştere în orice moment! Alina Dumitru, Halep, Nadia, Năstase, Bute – doar câţiva dintre ei. Terenuri de sport, sală, proiecte de tot felul, inclusiv acea modificare făcută în folosul sportului şi sportivilor, cu „maximul de 5 % aprobat din bugetul local, pentru sport”!
Toate au un numitor comun – Emanoil Savin, cel care, astăzi, împlineşte 60 de ani! La mulţi ani unui om care se încadrează într-o categorie specială, rară: a dat sportului, nu a luat de la sport!