Etapa a 5-a din Liga A Prahova debutează astăzi cu cel mai interesant meci al etapei, derbiul dintre Petrolistul Boldeşti şi CS Blejoi. Două echipe care “şi-au împărţit punctele”, sezonul trecut, cam tot în acest moment al întrecerii (runda a treia) “Boldeştina” reuşind să se impună cu 2-0 în ceea ce a fost singurul insucces al celor de la Blejoi, campionii ediţiei trecute.
Acum, fiecare dintre tabere trece prin anumite transformări, oaspeţii, CS Blejoi, încercând “din mers” o reconstrucţie şi o întinerire a echipei, în timp ce “Boldeştina” ar putea spera, justificat, la mai mult decât locul 4 pe care Petrolistul a încheiat sezonul trecut.
De menţionat că în fiecare tabără lipseşte câte un jucător important, suspendat, la gazde, golgheterul Mihai Ene (eliminat etapa trecută, cu CS Păuleşti şi suspendat 2 runde), iar la oaspeţi mijlocaşul Irinel Dumitru.
Tot un meci foarte interesant al etapei este şi cel dintre CS Păuleşti şi FC Băneşti, programat mâine, joc cu multe ambiţii, în fiecare tabără gazdele având, deja, două meciuri consecutive fără victorie, iar oaspeţii, încă… maximum de puncte.

Petrolul 95 a pierdut meciul cu Breaza la “masa verde”

Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova a decis omologarea partidei dintre Tricolorul Breaza şi Petrolul 95, din etapa precedentă, cu scorul de 3-0 pentru formaţia lui Florin Stăncioiu. Motivul, clubul ploieştean nu a avut pe teren un jucător “Under 19”, conform prevederilor regulamentare! Culmea, vorbim despre un club cu grupe de juniori bine reprezentate pe plan judeţean, foarte probabil fiind vorba despre o … neglijenţă, pe perioada cât Daniel Chiriţă, cel care susţine echipa Petrolul 95, s-a aflat la “filmări” pentru un reality – show desfăşurat în Madagascar. Să spunem că, este primul joc la nivelul eşalonului de elită judeţean, Liga A Prahova, care se decide “la comisii”, în acest sezon. În schimb, la Superligă au fost deja omologate mai multe partide “la scor de neprezentare”, jocurile Rapid Ibrianu – Unirea Teleajen şi Rapid Mizil – Valea Doftanei primind, oficial, “scorul” de 3-0 pentru gazde.

Izvoarele – Cornu s-a amânat

Runda primului eşalon judeţean de la finele acestei săptămâni va avea amânat meciul de la Izvoarele, dintre Tinereţea şi CS Cornu, trei jucători de la echipa oaspete fiind convocaţi în lotul României pentru UEFA Region’s Cup, turneu desfăşurat la Buzău. Gavrilă, Ştefan Ion şi Băcioiu vor merge alături de antrenorul Mihai Dinu să reprezinte România în competiţia amatorilor, alţi doi jucători prahoveni convocaţi pentru acest turneu, Ciobanu şi Butufei, de la CS Păuleşti având şanse mici să mai “prindă” această competiţie, din cauza problemelor personale, aceştia neputându-se prezenta la Buzău decât duminică, în ziua partidei cu Irlanda, lucru neacceptat de către staff-ul echipei naţionale de amatori.

Programul etapei:
astăzi, ora 17.00
Petrolistul Boldeşti – CS Blejoi
sâmbătă, 15 septembrie, ora 17.00
CS Păuleşti – FC Băneşti
AFC Brebu – Tricolorul Breaza
duminică, 16 septembrie, ora 11.00
AS Strejnic – Teleajen Văleni
CS Ceptura – Avântul Măneciu
CS Măneşti Coada Izvorului – CSO Plopeni
Petrolul 95 Ploieşti – Unirea Urlaţi
Tinereţea Izvoarele – CS Cornu – amânat

Unirea Călineşti exclusă!

Tot în ultima şedinţă a Comisiei de Disciplină, una dintre echipele “problemă” ale întrecerii judeţene, Unirea Călineşti, din Liga B, seria Sud a fost exclusă din competiţie! Măsura vine după mai multe episoade de scandal, petrecute în ultimele sezoane, avându-l ca protagonist pe Alexandru Răducu (cel care a fost acum suspendat 8 etape). Şi AS Româneşti a părăsit Liga B, seria Est, dar în cazul acestora, de fapt, este doar o “ratificare” a neprezentărilor din primele etape.