Petre Apostol

Campioana României la volei masculin, Tricolorul LMV Ploieşti, se află într-un mare impas, din punct de vedere financiar, iar cu cât se aproapie momentul startului de sezon situaţia se complică tot mai mult. Fără niciun jucător semnat în prezent şi fără certitudinea găsirii de surse de finanţare pentru sezonul viitor, oficialii echipei ploieştene (singura formaţie 100% privată din competiţia naţională) au luat decizia de a se retrage din CEV Challenge Cup.
De altfel, clubul ploieştean se înscrisese în a treia competiţie europeană ca valoare tocmai din cauza problemelor financiare, după realizarea eventului în sezonul trecut putând evolua chiar şi în CEV Champions League.
„Am tot încercat să găsim sprijin pentru a continua activitatea, atât la autorităţile locale, cât şi la diverse companii. Dar, în ciuda faptul că am câştigat titlul naţional şi Cupa României, nimeni nu doreşte să se implice. Astfel, fără să avem siguranţa unui buget competitiv pentru un asemenea nivel, am luat decizia să ne retragem din Challenge Cup”, ne-a declarat preşedintele clubului Tricolorul LMV Ploieşti, Dacian Alecse.
În CEV Challenge Cup, Tricolorul LMV Ploieşti ar fi urmat să evolueze în ultima rundă preliminară, întâlnind ori pe Levski Sofia (Bulgaria), ori pe câştigătoarea Cupei Balcanice, în cazul în care aceasta este din Serbia (pentru a se evita o confruntare între o echipă din Serbia şi una din Kosovo).
De menţionat faptul că echipa ploieşteană se află în pericol chiar de a se retrage din campionat, neavând încă un buget nici măcar pentru a susţine o participare pe plan naţional în momentul de faţă, după cum ne-a relatat conducătorul clubului, Dacian Alecse !
Se pare că titlul naţional este cu ghinion pentru echipele de volei din Ploieşti, în 2006 echipa CS Petrom desfiinţându-se din postura de campioană a României.