Astăzi, la ora 17:00, la sediul Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Risipitori II“, semnată de artista Mirela Iordache.
Aceasta este absolventă de Arte Plastice / Patrimoniu Cultural-Restaurare, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea București (în 2002) și de master (în 2014) la secția Strategii de creaţie în pictură, a Universității de Arte Bucureşti.
Din 2012 a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Cu o activitate artistică prolifică, artista vernisează, din 2004, aproape an de an câte o expoziție personală în țară, dar și în străinătate, având participări la evenimente culturale colective și de grup în România, dar și peste hotare.

Un ploieştean a câştigat “Marele trofeu” al unei competiţii de tinere talentemare trofeu

Recent, la Teatrul Elisabeta din București, a avut loc Finala Concursului Național de Tinere Talente ”Allegria”, ediția a V-a, unde “Marele trofeu” a fost câştigat de un concurent din judeţul Prahova. Este vorba despre Eduard Stoica din Ploieşti, acesta impresionând juriul și publicul cu două piese consacrate, interpretate în limba engleză și italiană. Tânărul premiant are 11 ani și studiază pianul și percuția, dar pasiunea cea mai mare este interpretarea vocală. Cântă de la vârsta de 5 ani și a participat până acum la diferite festivaluri, dar şi la cele mai cunoscute emisiuni-concurs televizate. Prin adjudecarea “Marelui trofeu” al concursului menţionat, talentul lui Eduard Stoica a primit încă o confirmare, având în vedere faptul că finala competiţiei de la Bucureşti a avut un juriu format din specialiști, artiși consacrați și profesioniști ai industriei muzicale, respectiv Octavian Ursulescu – președintele juriului, Andreea Soare – soprană la Opera Națională din Paris – invitat de onoare; Aurelian Temișan – actor și interpret de muzică ușoară; Gabriel Botezatu – profesor de cinematografie, director de producție de film; Alina Cimpoieru – coregraf; Alexandra Dobre – directorul Centrului pentru Seniori al Municipiului București; Angela Florea – profesor de muzică; Gabriela Ioniță – actriță; Tiberiu Rotărescu – regizor de film, director de imagine, producător. La acest concurs au participat peste 300 de copii și tineri din București, dar și din alte zone ale țarii. În finală au ajuns 18 momente artistice individuale sau de grup, din domenii precum muzică, actorie, dans, folclor, arte plastice, muzică instrumentală, magie, teatru de păpuși, această ediţie fiind structurată în 5 runde, care s-au desfășurat în perioada februarie-iunie 2018.