V. Stoica

Grădina Zoologică din Parcul Memorial Constantin Stere de la Bucov își va deschide mâine porțile, gratuit, pentru vizitatori, cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, sărbătorită în fiecare an pe 9 august.
Vizitatorii vor avea acces fără să achite contravaloarea biletelor pe parcursul întregii zile, 16-crespectiv între orele 9.00 și 18.00. Înființată în anii ’80, Grădina Zoologică Bucov este tânără comparativ cu altele similare din țară, cea mai veche din România fiind aceea înființată în anul 1929, în Dumbrava Sibiului.
La Bucov, animale din toate colțurile lumii pot fi văzute în țarcurile special amenajate pe cele 16 hectare de teren ale Grădinii Zoologice, printre cele mai noi “achiziții” numărându-se cele obținute anul trecut de la Circul Globus din București: două femele de cămilă bactriană, un mascul și două femele de lei albi, un tigru alb mascul și un mascul de lamă glama.
La nivel mondial, printre cele mai vechi grădini zoologice se numără Grădina Zoologică „Schonbrunner” din Viena (înființată în 1792), Grădina Zoologică din Berlin (1844) și Grădina Zoologică din Frankfurt (1858).
În România, Grădina Zoologică București Băneasa a fost înființată în anul 1955, ca serviciu al Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular, ce adăpostea diverse păsări și animale expuse în trecut în alte parcuri ale Capitalei. A fost transformată în grădină zoologică propriu-zisă abia în anul 1962.