
- Leac cu usturoi făcut în casă – ulei de usturoi. Produsul tratează procesele infecţioase şi inflamatorii ale tractului respirator (gripă, pneumonie, bronşită, angină, faringită, astm), precum şi otitele. Într-un borcan de sticlă se pun: o căpăţână de usturoi pisată (în mojar de lemn) şi un pahar de ulei de măsline sau floarea-soarelui presat la rece. Preparatul se ţine la frigider şi se ia câte o linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, în amestec cu o linguriţă de suc proaspăt stors de lămâie. Macerat de usturoi. Foarte eficient pentru tratarea febrei şi gripei, maceratul este foarte simplu de preparat, informează Click.
- Efectele secundare ale banalului ibuprofen sunt foarte serioase. Acest medicament blochează producţia de prostaglandine, substanţe care transmit semnalele de durere către creier. Ibuprofenul este util şi în tratarea febrei, inflamaţiilor şi durerilor menstruale. Este recomandat pentru durerile articulare, de cap, musculare sau de dinţi. Ibuprofenul trebuie însă evitat de persoanele care suferă de ulcere stomacale sau alte afecţiuni ale stomacului. Poate cauza indigestie şi greaţă, dacă este luat înainte de a mânca. Doza recomandată este de o tabletă de 200 mg, de trei ori pe zi. Din păcate, un alt efect secundar se înregistrează la bărbaţii care iau ibuprofen. Conform unor noi studii, calmantul este dăunător fertilităţii bărbaţilor, scrie doctorulzilei.ro.
- Jocurile de inteligentă şi lectură pot încetini pierderea memoriei. Creierul nostru, la fel ca şi muşchii, are nevoie de exerciţiu şi ar trebui să-l „folosim” stimulându-l zilnic cu o provocare. Menţinerea activităţii mentale este vitală pentru menţinerea legăturilor dintre celulele creierului, relatează Libertatea pentru femei.
- Timpul de folosire a caserolelor sau a altor cutii din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate. Este greu totuşi să ne dăm seama care este bun şi care nu. Există, totuşi, un indiciu. Fiecare recipient are înscris pe spate un cod care arată perioada de timp în care este sigur pentru utilizare. Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate cutiile de plastic să aibă la bază polipropilena. Polipropilena este folosită pentru că este foarte durabilă şi rezistă la temperaturi foarte mari, potrivit Societăţii Americane a Chimiştilor. Este considerată ca fiind sigură pentru sănătate, potrivit descoperă.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok