Petre Apostol

Faptul că Naţionala feminină a României de gimnastică artistică a ratat, în premieră, calificarea între primele opt echipe la Europene arată că această disciplină sportivă are nevoie de un restart. După eşecul reprezentat de absenţa echipei României la Jocurile Olimpice de la Rio, gimnastica artistică feminină este în continuare într-un mare impas.
De mult timp, gimnastica artistică românească, la feminin, pare că se află în căutarea unei direcţii, care se dovedeşte că încă nu a fost descoperită. Este greu de crezut că, în prezent, nu se mai pot forma gimnaste care să reprezinte România cu succes la nivel internaţional, având în vedere palmaresul acestui sport care a devenit emblematic pentru ţara noastră.
Fără câteva vârfuri care să mai menţină strălucirea gimnasticii artistice la nivel internaţional, acum este clar există nevoia unui restart, iar acesta trebuie realizat, în primul rând, la nivel de copii, deoarece, dacă acolo nu se schimbă nimic, nici mai sus nu vor putea exista rezultate pozitive.