FC Petrolul – FK Tuzla 1-2 (1-0)

Marcatori: Samir (38, aut)/Mitrovic (70), Kojic (89).
FC Petrolul: Bolboaşă (cpt) (63 Petrişor) – Olaru (77 Rusu), Antoche (67 Plămadă), Cazan (67 Ţicu), Velisar – Chindriş (46 Danci) – Cruceru (60 Ene), Ciocâlteu (70 Herea) – N. Popescu (67 Saim Tudor), Nica (36 Lambru, 70 Arnăutu), Neziri (75 Ţigănaşu). Antrenor: Leo Grozavu.
FK Tuzla: Fejzic – Efendic, Kostic, Kojic, Obradovic – Stojcev, Music, Stjepanovic – Nurkic, Mahmutovic, Crnkic. Au mai jucat: Poturhalic, Ziljkic, Comor, Siranovic, Mitrovic, Stokic, Vukmirovic. Antrenor: Slobodan Starčević

Petrolul şi-a început stagiul pe care îl efectuează în Slovenia întâlnind formaţia bosniacă de Chindris...prim eşalon FK Tuzla. La doar două zile după ce au ajuns în Slovenia, elevii lui Leo Grozavu au avut parte de un meci solicitant, din punct de vedere fizic mai ales, încheiat cu victoria bosniacilor, scor 2-1, într-un joc în care toate cele trei goluri au fost marcate de aceeaşi echipă (!), Tuzla reuşind două “boabe” în poarta ploieştenilor şi una în… proprie poartă!
Chiar dacă a condus cu 1-0, după autogolul lui Efendic (min. 38), elevii lui Leo Grozavu s-au văzut “întorşi” pe tabelă, până la urmă, eliminarea lui Velisar – fără drept de înlocuire fiind unul dintre factorii decisivi, bosniacii reuşind să-şi apropie victoria în chiar ultimele secvenţe ale meciului!
Bolboasa...Conform site-ului oficial al clubului, Petrolul a fost echipa care a controlat primele 45 de minute, Nica (9 – şut de la 16 metri, puţin alături), Chindriş (15 – şut din afara careului, peste transversală) şi Neziri (28 – reluare din careu, poziţie excelentă, peste poartă) ameninţând buturile adverse. Până la urmă, ploieştenii au trecut în avantaj, dar după un autogol, atunci când Efendic (38), în încercarea de a respinge din faţa lui Ciocâlteu, a prins un şut sănătos, nelăsându-i vreo şansă coechipierului său, Fejzic.
După reluare, raportul de forţe s-a mai schimbat, dar asta şi după ce “lupii” au rămas în inferioritate numerică, Velisar (55) văzând cel de-al doilea cartonaş galben, fără drept de înlocuire conform protocolului întâlnirii. Imediat, bosniacii au trecut pe lângă egalare, la “capul” lui Poturalioc (58), ce a ocolit de puţin buturile lui Bolboaşă, dar, în cele din urmă, Mitrovic (70) a restabilit echilibrul, tot cu o lovitură de cap, expediată din preajma careului mic, după o centrare venită de pe dreapta, între timp Petrişor intrând între buturi în locul “sărbătoritului de miercuri” – Mirel Bolboaşă, cel care a împlinit 29 de ani chiar în ziua partidei, fiind serbat de către colegi seara, când a primit şi un tort! Revenind la meci, Kojic (89) a stabilit scorul final, cu o reluare din faţa porţii, la o lovitură liberă bătută tot de pe dreapta.
Pentru Petrolul urmează, acum, încă două zile de pregătire la baza de la Terme Catez, înaintea următorului joc de verificare, programat pentru sâmbătă, în compania prim-divizionarei slovene NK Krsko.

Ţigănaşu a debutat în tricoul „lupilor”

În meciul de miercuri a jucat, în ultimul sfert de oră, şi Alexandru Ţigănaşu. Aflat în aşteptarea verdictului Comisiei de Recurs, în litigiul pe care îl are cu ultimul său club, Ţigănaşu s-a alăturat lotului “galben-albaştrilor” în cantonamentul din Slovenia şi urmează să semneze un angajament cu formaţia ploieşteană.