Marian Badea (baschetprahova.wordpress.com)

Rahova’s Finest, la masculin, şi Phoenix Constanța, la feminin, sunt marile câștigătoare ale Raiffeisen Bank Băneasa Streetball, cel mai mare turneu al anului din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena
Streetball.
Evenimentul a fost găzduit de Băneasa Shopping City pe patru terenuri la sfârşitul săptămânii trecute şi s-a bucurat de prezenţa unui număr record de 600 de participanţi din întreaga ţară, concurând 150 de echipe. Printre concurenţi s-au regăsit şi reprezentanţi ploieşteni.
Astfel, la categoria „Open masculin”, echipa Vecchi Bastardi (Amedeo Casale, fost jucător la CSM Ploieşti în 2016, ploieşteanul Vlad Dumitrescu, Radu Paliciuc, Bogdan Stăncuţ) a fost eliminată în sferturi de Autohtonii din Bucureşti, cu scorul de 20 – 18.
După 4 victorii, băieţii de la Oha (echipă cu doi ploieşteni în componenţă – Teo Bărbuceanu şi Alin Carabulea, participând alături de Ştefan Bârloveanu, Vlad Manolescu) s-au oprit în optimi, fiind eliminaţi de SCM Craiova. Tot în optimi s-a oprit şi C.S.O Voluntari (echipă alcătuită din ploieşteanul Vladimir Biassutti, Eugen Ilie – fost antrenor la CSM Ploieşti în 2016, Vlad Alexandru, Alex Sipos), care a pierdut cu Autohtonii.
De asemenea, We Got Game (echipă formată din ploieştenii Victor Constantin şi Andrei Constantin, împreună cu Dani şi Cristi Mâinea) s-a oprit tot în optimi, unde a cedat cu… Vecchi Bastardi.
A fost prezentă şi o echipă de la CSM Ploieşti (Horia Scărlătescu, Vlad Dragomir, Călin Dumitru, Antonio Crăciun), care, după trei victorii, s-a oprit în faza 16-imilor, fiind învinsă cu 10 – 15 de SCM Craiova.
În aceeaşi fază a şaisprezecimilor a pierdut şi echipa prahoveană Şerpii (Andrei Ene, Ştefan Ianuli, Andrei Cazan, Cosmin Boboc), care a cedat în duel cu BC CSU Sibiu.
Judeţul Prahova a avut reprezentare şi la categoriile mai mici de vârstă, la U18 masculin fiind prezente două echipe ploieştene. Echipa Trăgaci și Kompania (Alex Lică, Dragoş Iliescu, Ionuţ Neagu, Gabi Petrescu) a ajuns cel mai departe, în faza sferturilor, unde a cedat cu Tineretului Korp, scor 6 – 10.
În schimb, ploieştenii de la Mascaţii (Mihai Eremia, Mihai Florin Nicolae, Alexandru Moşuleţ, Tiberiu State) au fost eliminaţi în optimi de echipa Nişte Necunoscuţi, cu scorul de 16 – 17.
La băieți, Rahova’s Finest a cucerit premiul în valoare de 4500 de lei pentru al doilea an consecutiv, după ce a trecut în finală de echipa Autohtonii, scor 21 – 13.
În competiția feminină s-a înregistrat o surpriză, Phoenix Constanța învingând marea favorită Știința București, scor final 12 – 9.
Toți jucătorii care au participat la Raiffeisen Bank Băneasa Streetball au acumulat puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking.