V. S.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, ieri, unde ar fi trebuit să își desfășoare activitatea, de acum înainte, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Astfel, conform hotărârii 391/2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca Laura Codruța Kovesi să-și continue activitatea ca procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, având în vedere revocarea sa din funcţia de procuror şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data emiterii Decretului Preşedintelui României, respectiv cu 9 iulie 2018.
Însă, la puține ore de la decizia Secției de procurori privind continuarea activității la DIICOT Sibiu, Parchetul General a anunțat că, de fapt, Kovesi a fost delegată – prin ordin al procurorului general Augustin Lazăr – în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018, adică începând cu ziua de ieri. Aceasta ar urma să se ocupe de implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, respectiv cu actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet.
Pe de altă parte, ieri, la Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost pe rol unul dintre dosarele constituite de către Inspecția Judiciară pe numele fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Pronunțarea în privința acestui caz a fost amânată încă o dată, pentru ziua de 25 iulie.