Cristi Damian, Marian Dima, Marcel Marin
Chiar dacă se află în vacanţă, din punct de vedere al competiţiilor oficiale, fotbalul la nivel de juniori din judeţul nostru are parte de o perioadă activă, cu antrenamente, turnee amicale şi chiar „tabere organizate”, în unele cazuri, funcţie de posibilităţile fiecărui club şi, mai ales, ale… părinţilor, care sunt, în majoritatea cazurilor, principalii „sponsori”.
Fotbal între prieteni
Cocheta arenă de la Strejnic a găzduit, la finalul săptămânii trecute, o interesantă competiție juvenilă de fotbal, denumită sugestiv ”Cupa Prieteniei”. În organizarea cluburilor locale AS Strejnic și AS Târgșorul Vechi Stăncești, la inedita competiție rezervată copiilor cu vârsta de 16 ani și mai mici au mai luat parte grupările AS Gorgota și CS Brazi. La capătul a patru jocuri foarte interesante, locul întâi a revenit echipei locale AS Târgșorul Vechi Stăncești, trupa antrenată de către Marius Mănăloiu dovedind că nu degeaba a încheiat ultima ediție a Campionatului Județean de Juniori C (n.r. – organizat de către Asociația Județeană de Fotbal Prahova) pe locul al treilea, fiind devansată doar de primele echipe ale cluburilor ploieștene de eșalon național AFC Astra și, respectiv, ACS Petrolul 52. ”Cu echipa de juniori am avut un sezon fotbalistic foarte bun și am reușit să încheiem, pentru al doilea an la rând, pe locul al treilea campionatul județean. De altfel, în ultima etapă din play-off am învins prima echipă a Petrolului, dar meritul este, în totalitate, al copiilor, care pun în aplicare în jocurile oficiale tot ce muncim la antrenamente”, ne-a declarat antrenorul Marius Mănăloiu.
Revenind la competiția desfășurată pe fostul stadion al defunctei de Liga a III-a Conpet Ploiești, acum preluat de Primăria Strejnicu, trupa din Stăncești a izbutit ca în semifinale să treacă de concitadinii de la AS Strejnic cu 3-0, iar în meciul cu trofeul pe masă a dispus de AS Gorgota cu zdrobitorul 13-1. Dacă echipa din Gorgota, antrenată de Mihai Toma, s-a clasat pe locul secund al întrecerii, ultimul loc al podiumului de premiere a revenit formației locale AS Strejnic, echipă care din viitoarea stagiune va evolua, în premieră, în eșalonul de elită județean, cu formaţia de seniori. La final, toți copii au primit cadouri din partea organizatorilor, iar de buna desfășurare a ostilităților pe teren s-a ocupat cel mai longeviv arbitru prahovean în activitate, ploieșteanul Marcel Marin.
Petrosport organizează selecţii
În condiţiile în care a fost singurul club din judeţ care a reuşit să califice o grupă de juniori la nivel de Liga Elitelor, faza naţională, dar a pierdut câteva grupe, care au “migrat” la Şcoala de Fotbal a fraţilor Toader, clubul Petrosport Ploieşti doreşte să completez efectivul pentru sezonul viitor cu noi fotbalişti. Astfel, cei care doresc să facă parte din grupele jucătorilor născuţi în anii 2000, 2001, 2002, 2003 îl pot contacta pe antrenorul Iulian Cojocaru la numărul de telefon 0734708782, cei care sunt născuţi în anii 2004, 2005, 2006, 2007 sunt aşteptaţi de fostul internaţional Pompiliu Stoica, iar copii născuţi în intervalul 2008 – 2012, vor ajunge sub comanda lui Gabriel Lefter.
Petrolul 52 a câştigat „Cupa Snagov”
Juniorii petrolişti au participat, de curând, la “Cupa Snagov 2018”, turneu ce le-a mai reunit la start pe reprezentantele cluburilor Sportul Snagov, ARD Snagov, Star Team Bucureşti şi CS Tunari. FC Petrolul a câştigat turneul cu Grupa “2008” şi s-a clasat pe locul trei cu Grupa “2009”, ambele fiind pregătite de către Cristian Iordache.
De subliniat faptul că puştii de la “2008” au avut de înfruntat adversari cu un an mai mare, dar asta nu i-a împiedicat să obţină victorii pe linie, meciul decisiv fiind câştigat cu scorul de 3-2 în faţa celor de la ARD Snagov. Lotul câştigătorilor a fost alcătuit din Ionuţ Pârnău, Andrei Albulescu, Ionuţ Duţă, Alex Antonio, Mario Ioniţă (golgheterul şi, totodată, cel mai bun jucător al turneului), Georgian Oprea, Andrei Ene, Mihai Băicoianu, Alexandru Scarlat, George Matei, Ianis Tudoran.
La categoria de vârstă “2009”, lotul petroliştilor a fost alcătuit din Ionuţ Damian, Ionuţ Oprea, Rareş Duţă, Rareş Nedelcu, Florea Marc, Matei Andronache, Luca Codescu, Rareş Manolache şi Rareş Ilie.
Hagianu a mers la mare
O altă “şcoală de fotbal” cu activitate exclusiv juvenilă, HM Junior Câmpina – condusă de Mircea Hagianu – şi-a creat o tradiţie din a organiza, în fiecare vară, mini-tabere fotbalistice, pe litoralul Mării Negre, unde se “amestecă” practicarea fotbalului cu educaţia şi, desigur, distracţia “în mod organizat”. Şi de această dată “steagul roşu-verde” al HM Câmpina a fluturat pe Litoral, într-o perioadă foarte dificilă pentru clubul care se chinuie să-şi găsească dreptatea în litigiul financiar cu CS Câmpina, litigiu ajuns, din nou, la Comisiile de specialitate ale FRF.