V. Stoica

Locuitorii satului Valea Nicovani din comuna prahoveană Valea Călugărească vor avea parte de condiții mai bune atunci când merg la medicul de familie, în incinta dispensarului din localitate. Autoritatea locală a demarat procedurile de achiziție în vederea demarării lucrărilor de reabilitare și de consolidare a clădirii în care funcționează dispensarul, afectat de trecerea timpului. Două milioane de lei au estimat reprezentanții primăriei că vor costa aceste lucrări, fiind nevoie de extrem de multe intervenții – inclusiv la structura imobilului respectiv – pentru ca locuitorii care merg la medic să intre în spații care să se ridice la nivelul secolului în care trăim.
În prezent, clădirea dispensarului din Valea Nicovani prezintă degradări vizibile, iar spațiile de la subsol și de la demisol sunt insalubre, nemaiputând fi folosite. Pe de altă parte, igrasia și condensul au pus stăpânire pe o parte a imobilului, iar dotările construcției sunt învechite și degradate, cu excepția unor spații în care s-a înlocuit pardoseala și a spațiilor medicale, dotate de către doctori.
În afara recompartimentărilor interioare, se va lucra intensiv și la structura clădirii, urmând să fie efectuate cămășuiri ale pereților și ale fundațiilor, refacerea planșeului de beton armat peste parter, eliminarea igrasiei din zonele afectate și injectarea cu ciment a crăpăturilor din zidărie, pentru a reduce semnificativ posibilitatea ca pereții să se degradeze în continuare.
În cadrul acestor lucrări, se va ține cont și de normele de protecție la incendiu, printre care realizarea unei instalații paratrăsnet și instalație de detecție și alarmare la incendiu.