Petre Apostol

De curând, Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat noile probe acceptate în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă, pentru ediţia din 2022. Printre acestea, însă, nu se regăseşte şi cea de bob 4 persoane feminin, pentru care s-au zbătut şi reprezentante ale CSO Sinaia, în frunte cu pilotul Maria Constantin.
Prezentă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la bob feminin, sportiva de la CSO Sinaia s-a numărat printre primele din lume care au participat la bob 4 persoane feminin, probă care continuă să se desfăşoare doar la masculin în competiţiile oficiale. Alături de două legende ale sportului mondial, americanca Elana Meyers Taylor şi canadianca Kaillie Humphries, reprezentantele României au participat, de asemenea, la primul concurs demonstrativ de bob 4 persoane feminin, organizat de către Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton.
Dorinţa acestora de a avea un asemenea concurs la Jocurile Olimpice din 2022 nu s-a îndeplinit, însă, atât Maria Constantin, cât şi Elana Meyers Taylor arătându-şi dezamăgirea faţă de decizia CIO, considerând că femeile care practică acest sport nu au fost luate în considerare. Dar, aşa cum au făcut şi până acum, vor continua să lupte până când această probă va fi acceptată de forurile internaţionale.