V.S.

 

Curtea Supremă de la Belgrad a respins, vineri, 27 iulie, cererea Ministerului român al Justiției de extrădare a fostului deputat Sebastian Aurelian Ghiță, potrivit agenției de știri Beta, din Serbia.

Reprezentanții instanței sârbe au precizat că Ministerul de Interne din Serbia i-a acordat azil politic lui Sebastian Ghiță, din cauza pericolului reprezentat de persecutarea acestuia din motive de natură politică. Prin urmare, se menționează de către aceeași sursă, Curtea Supremă de la Belgrad a luat decizia de a respinge cererea de extrădare a fostului deputat român, depusă de către Ministerul Justiției din România.

Informația, care a fost preluată de mass-media din Serbia, a ajuns și la București, decizia Curții Supreme de la Belgrad fiind dată în aceeași zi în care asupra celor doi procurori de la DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar chiar ca urmare a ticluirii” unor probe într-un dosar deschis pe numele lui Sebastian Ghiță.

Fostul deputat de Prahova Sebastian Ghiță a părăsit România în luna decembrie 2016, din cauza amenințărilor la care acesta a declarat că a fost supus în cadrul dosarelor penale deschise pe numele său, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, cauze instrumentate de Mircea Negulescu, sub directa supraveghere a fostului șef al “unității de elită”, Lucian Onea.