Petre Apostol

Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti a fost gazda etapei finale a Campionatului Naţional de Atletism pentru categoria juniori 3, sportivi născuţi între 2003 şi 2004, competiţie desfăşurată sâmbătă şi duminică.atleti b
Printre sportivii care s-au remarcat la această ediţie de campionat s-au regăsit şi atleții de la Clubul Sportiv Şcolar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei. Probele la care aceştia au excelat au fost cele de ştafetă, la care clubul ploieştean şi-a trecut în palmares două medalii de argint.
În prima zi a competiţiei, echipa ploieşteană a punctat prin ștafeta 4 x 100 metri băieți (foto dreapta), în componența Andrei Toma, David Gudi, Andrei Niculiță, Andrei Patrichi. Atleţii ploieşteni au intrat în posesia medaliilor de argint, trecând linia de sosire cu al doilea timp din competiţie – 47.54 secunde.
De remarcat faptul că performanţa este cu atât mai deosebită cu cât David Gudi, în schimbul al doilea, a alergat aproape întreaga distanţă șchiopătând, Andrei Niculiță și Andrei Patrichi, în schimburile trei şi patru, recuperând excepţional, aducând echipa ploieşteană de pe locul al cincilea până pe poziţia secundă, la doar şapte sutimi de secundă în urma ştafetei câştigătoare, de la LPS Brăila. Echipa de la LPS Iaşi a completat podiumul, cu timpul de 47.67 secunde.
În a doua zi a competiţiei, clubul ploieștean şi-a adjudecat o nouă medalie de argint, în cadrul probei de ştafetă masculină 100 metri+200 metri+300 metri+400 metri (foto stânga). Deşi profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei au înscris iniţial două echipe la această probă, au fost nevoiţi să renunţe la una dintre ele, din cauză că trei dintre medaliaţii cu argint de la proba de ştafetă 4×100 metri s-au resimţit, astfel că au fost înlocuiţi cu sportivi cu o mai mică experienţă competiţională.
Dar, atleţii ploieşteni s-au mobilizat exemplar, Alexandru Blănaru, Leonardo Coancă, Ruben Chivi, Andrei Toma aducând medaliile de argint în contul CSŞ Ploieşti, trecând linia de sosire cu timpul de 2:12.95 minute. Câştigătoare a fost ştafeta de la LPS Piteşti, cu timpul de 2:07.58 minute, în vreme ce echipa de la CSŞ Focşani a completat podiumul, cu timpul de 2:14.84 minute.