V. Stoica

După o perioadă extrem de secetoasă, fără prea multe precipitații, locuitorii din comuna prahoveană Poiana Câmpina, satul Bobolia, au avut parte de ore de coșmar, în noaptea de joi spre vineri.
O ploaie torențială care a durat aproape o oră a provocat apariția unor viituri de amploare care au provocat pagube atât în comuna menționată, cât și în alte localități din jumătatea de nord a județului Prahova.
Case inundate, un om luat de ape – dar găsit în viață de către pompieri – mașini distruse, o conductă de gaze ruptă, acesta ar fi bilanțul primei ruperi de nori din acest an înregistrată pe raza județului Prahova.
Apa și aluviunile aduse de pe versanți au făcut cele mai mari pagube în satul Bobolia, din comuna Poiana Câmpina, oamenii fiind nevoiți să se lupte la propriu – alături de echipajele de pompieri – cu inundațiile apărute în zonele mai joase.

masini - viituriZona satului Bobolia a fost cea mai afectată din cauza căderilor masive de precipitații într-un interval relativ scurt, un bărbat în vârstă de 65 de ani fiind pur și simplu luat de ape, dar a fost găsit conștient de către pompieri şi asistat de către echipajul SMURD, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae.
Aluviunile au luat cu ele și patru mașini, care au fost distruse aproape în întregime din cauza viiturii, fiind nevoie de utilaje grele pentru a le scoate din mâl sau a le coborî din copacii în care ajunseseră, luate fiind de ape. Din fericire, conform aceleiași surse, în autoturismele respective nu se afla nicio persoană în acele momente.
Pe de altă parte, însă, tot din cauza viiturii, o conductă de gaze a fost ruptă în satul Pietrișu din Poiana Câmpina, fiind nevoie de intervenția pompierilor pe strada Primăverii din aceeași localitate, care au acționat pentru a degaja un copac căzut pe partea carosabilă.
Pompierii au intervenit, de asemenea, şi pentru a scoate apa dintr-o casă particulară din Câmpina, pe strada Redutei, dar şi din mai multe gospodării din Mizil și Băicoi.

masini - viituri1