Petre Apostol

În reuniunea finalelor de la Campionatele Europene Şcolare de Box pentru Cadeţi, desfăşurate la Albena (Bulgaria), a fost prezent un singur reprezentant al României, iar acesta a fost pugilistul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti – Andrei Alexandru Constantin.
Alături de sportivul ploieştean, la competiţia din Bulgaria – rezervată elevilor cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani – a fost prezent în delegaţia României şi antrenorul clubului municipal, Adrian Pîrlogea, care se ocupă de pregătirea lui Constantin, alături de coordonatorul secţiei grupării prahovene, Titi Tudor.
Campion naţional de cadeţi, pugilistul ploieştean s-a calificat în finala categoriei 90-105 kg, după ce a trecut, în semifinale, de Peter Balogh, din Ungaria, cu o decizie în unanimitate a arbitrilor judecători. În gala finală, acesta a boxat împotriva lui David Lokian, sportiv din Rusia, care trecuse de ucraineanul Valerii Shulga. Alexandru Constantin nu a reuşit, însă, să se impună şi de data aceasta, cedând cu scorul de 1-4, obţinând, astfel, medalia de argint.
De menţionat că, prin medalia de argint obţinută de sportivul ploieştean, România a încheiat competiţia pe locul 10 în clasamentul pe naţiuni, delegaţia tricoloră mai câştigând încă patru medalii de bronz, ierarhie dominată de Rusia, cu 20 de medalii de aur, opt de argint şi patru de bronz.