F. T.

Reprezentanți ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat, zilele trecute, mai multe controale pentru combaterea activităților ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul și comercializarea produselor din tutun, la un agent economic (cu două puncte de lucru) din piața Băicoi. În urma neregulilor constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 de lei, fiind, totodată, confiscate și bunuri – băuturi alcoolice, fructe, legume etc. însumând 2.473 de lei.
Totodată, polițiștii au efectuat verificări la un punct de lucru al unei întreprinderi individuale tot din Băioi, unde au fost identificate 3.780 țigarete provenite din contrabandă, ce aveau aplicate banderole fiscale emise de Republica Moldova și Ucraina, precum și 266 bucăți petarde și patru articole pirotehnice, deținute în vederea comercializării. Aceste bunuri, în valoare de 2.400 de lei, au fost indisponibilizate. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
A mai fost, de asemenea, identificat un agent economic care avea expuse la vânzare bunuri alimentare și nealimentare pentru care nu au fost prezentate documente legale de proveniență, context în care oamenii legii l-au sancționat cu 6.500 de lei, dispunându-se, totodată, și măsura complementară a confiscării bunurilor pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă, în valoare de 1.983 de lei.