Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, ieri, ca prezentarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, depusă de PNL, să aibă loc luni, de la ora 16:00, urmând ca dezbaterea şi votul să fie date miercuri, 27 iunie, începând cu ora 14:00, potrivit Mediafax.
„Referitor la moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, s-a stabilit luni la ora 16:00 prezentarea moţiunii de cenzură şi miercuri, în baza prevederilor regulamentare, va avea loc la ora 14:00 dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură”, a susţinut Tăriceanu, după şedinţa birourilor permanente reunite.
Liberalii au depus, miercuri, moţiunea de cenzură, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, în timpul protestelor din Parlament. PNL critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativa de subordonare politică a magistraţilor.
„Indicatorii statistici din acest an spun aproape totul despre incompetenţa vădită a acestui guvern! Guvernul Dăncilă poate fi numit, pe bună dreptate, guvernul scumpirilor! Inflaţia, adică ritmul de creştere a preţurilor de consum, a ajuns la 5,4%, fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani. (…) ROBOR, indicatorul de referinţă pentru dobânzile la creditele bancare, a ajuns la aproape 3%, adică la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, determinând creşteri importante ale ratelor bancare pentru tinerii care au credite. În unele cazuri ratele au ajuns să fie mai mari şi cu câteva sute de lei lunar”, se arată în textul moţiunii de cenzură a PNL.