* Pentru cei care vor alternative la carnea de porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţinut scăzut de grăsimi dăunătoare, fiind recomandată în dieta celor care au colesterolul ridicat. Există însă mai multe variante disponibile pe piaţă, unele având calităţi mai ridicate. „Dintre toate tipurile de carne de pasăre, struţul şi curcanul sunt cele mai bune, după părerea mea. Carnea de curcan e bogată în acizi linoleici conjugaţi, care au proprietatea de a redistribui grăsimea şi au acţiune anticancerigenă. În plus, faţă de curcan, carnea de struţ e bogată în grăsimi omega 3 cu lanţ lung, acizi graşi esenţiali, care asigură o bună funcţionare a creierului, a inimii şi întăreşte sistemul imunitar”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Aceste tipuri de carne nu trebuie prăjite, relatează Doctorul Zilei.
* Căldura s-a instalat, ne pregătim de vacanţă, dar atenţia noastră trebuie să fie focusată pe alimentele pe care le consumăm, mai ales că acestea ne pot face mai mult rău decât bine. Enterocolitele, toxiinfecţiile alimentare şi indigestiile sunt printre cele mai comune probleme digestive cu care ne putem confrunta în concediu, simptomele lor fiind neplăcute. Temperaturile ridicate, deseori peste 35 de grade în lunile de vară, favorizează înmulţirea bacteriilor şi virusurilor din mediu, precum şi alterarea alimentelor. Enterocolita acută şi toxiinfecţia alimentară sunt două afecţiuni cauzate în mod direct de consumul preparatelor depozitate în condiţii improprii, preparate termic insuficient şi contaminate cu agenţi patogeni precum virusuri, paraziţi sau bacterii, scrie CSID.