• Uleiul de cocos este un ulei vegetal cu numeroase beneficii pentru sănătatea organismului nostru. Se extrage din miezul de nucă de cocos uscat, numit copra, şi poate fi folosit atât pentru uz intern, cât şi pentru tratamente cosmetice. Uleiul de cocos este un aliment nutritiv care îmbogăţeşte, de regulă, regimul alimentar vegan. Fiind un produs nealergenic, poate fi consumat şi de copii, chiar de la o vârstă fragedă. Acest super-aliment este de mai multe feluri: ulei de cocos presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic, iar cel mai des folosit de consumatori este uleiul extravirgin. La temperatura camerei, uleiul de cocos are consistenţa untului, însă, din punct de vedere nutritiv este mult mai benefic pentru sănătate. În cea mai mare parte, alimentul este compus din nutrienţii existenţi în nuca de cocos, cum ar fi colina, iar din compoziţia sa mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizii graşi Omega-6, grăsimile săturate, mononesaturate şi polinesaturate, informează Ştirile ProTv.

• Potrivit celor mai recente studii în domeniu, mamele sunt responsabile pentru creiertransmiterea genelor care determină inteligenţa. Un interesant studiu, efectuat în Glasgow, Scoţia, a arătat că tinerii cu vârsta între 18 și 22 de ani au coeficientul de inteligenţă foarte apropiat de cel al mamelor lor, media de diferenţă dintre ei fiind doar de 15 puncte. Genele mamei se duc direct la cortexul cerebral, iar cele ale tatălui la sistemul limbic-totalitatea structurilor cerebrale situate în regiunea mediană şi profundă a creierului , jucând un rol major în memorie şi emoţii, precum şi în elaboarea comportamentelor.